Anmeldelser
3
anmeldelse

OPPO A72 anmeldelse - godt budget smartphone

by 23. November 2020

I begyndelsen af ‚Äč‚Äčjuni pr√¶senterede OPPO to nye budget-smartphones. En af dem er OPPO A72, som √łnsker at score med den effektive Snapdragon 665, et ultra-klart 48 MP AI quad-kamera og en h√łj 5000 mAh batteriydelse.

Hvordan smartphonen passer ind i det yderst konkurrencedygtige mellemklasse-segment fremhæves i denne anmeldelse.

oversigt
producent

OPPO

Produkt

OPPO A72

specifikationer

Processor og hukommelse
CPU: Qualcomm Snapdragon 665
GPU: Adreno 610
RAM: 4GB (LPDDR4x)
Intern hukommelse: 128GB (UFS2.1)
Memory forlængelse: Ja

Skærm
Vis diagonal: 6.5 tommer
Sk√¶rmopl√łsning: 2400 x 1080 pixels
Skærmtype: TFT-LCD
Beskyttelses Film: Ukendt
Multitouch: 10 fingre

Kameraer
Hovedkamera: 48 MP (1 / 2.8 '' st√łrrelse, f / 1.7 bl√¶nde)
Ultra vidvinkel: 8 MP (1/4 '' st√łrrelse, f / 2.2 bl√¶nde)
Makrosensor: 2MP (1/5 '' st√łrrelse, f / 2.4 bl√¶nde)
Dybdesensor: 2MP (1/5 '' st√łrrelse, f / 2.4 bl√¶nde)

Frontkamera: 16 MP (1 / 3.1 '' st√łrrelse, f / 2.0 bl√¶nde)

netværk
SIM-type: Dual Nano-SIM + MicroSD-kort
SIM-st√łrrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
TD-LTE: Bånd 38/39/40/41

tr√•dl√łs
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.0
GPS: Ja

sensorer
* F√łler til omgivende lys
* Accelerometer
* Proximity Sensor
* gyroskop
* Fingeraftrykssensor (på siden)
* NFC

akkumulator
Batteri: 5.000 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 18 Watt
Qi butik: nej

Andet
Operativsystem: Android 10 (ColorOS)
Tilslutning: USB-C, 3.5 mm lyd
St√łrrelse: 162 x 75.5 x 8.9mm
Vægt: 192g

Lieferumfang

1x OPPO A72
1x-headset
1x USB-kabel
1x-adapter
1x SIM-kortstift
1x beskyttelsesdæksel
1x beskyttelsesfilm på skærmen
1x hurtigstartguide
1x garantikort

Test: OPPO A72

Opdater 23. November 2020

Amazon, Saturn og Media Markt haben das OPPO A72 aktuell f√ľr nur Euro 175,88 im Angebot. Der Vergleichspreis lag zuletzt bei ca. 194 Euro. Alle Angebote findest du am Ende des Beitrags im Preisvergleich.

OPPO-produktportef√łljen vokser ogs√• gradvist p√• de lokale markeder. OPPO-smartphones er nu repr√¶senteret i alle prisklasser. Ud over de avancerede modeller i Find-serien, er mellemklassen Reno-serien, den Budget A-seriehvem ogs√• det OPPO A72 lyttede til.

Design og udf√łrelse

En stjernehimmel i din h√•nd - Med denne koncise s√¶tning beskriver OPPO designet til OPPO A72. Smartphonen f√•s i n√łjagtigt to farver. Den subtile Twilight Sort, som er s√¶rligt elegant s√•vel som den groovy Aurora lilladet vil garanteret tiltr√¶kke opm√¶rksomhed. Bagsiden af ‚Äč‚Äčsagen best√•r af plasthvad du ogs√• kan opfatte haptisk. Det f√łles ikke helt s√• glat som en smartphone med et glasbagside. Men da vi er i budgetprisklassen, er dette mindre onde h√•ndterbart.

OPPO A72 forside

A fingeraftryks-scannere vi ser forg√¶ves p√• ryggen. OPPO har praktisk integreret dette direkte i t√¶nd / sluk-knappen. Dette g√łr det ikke kun let at n√•, men sikrer ogs√• et renere udseende. Den ene p√• bagsiden og den rektangul√¶re fremspringende er sl√•ende Kameraenhedomslutter de fire kamerasensorer og LED-blitzen. OPPO-logoet er placeret nederst til h√łjre.

OPPO A72 tilbage

Overgangen fra bagsiden til husrammen, som ogs√• er lavet af plast, er behageligt rund. Hvis vi ser p√• rammerne for 162 x 75.5 x 8.9 mm store og 192g Se n√¶rmere p√• den tunge OPPO A72, s√• foreg√•r handlingen hovedsageligt inde i den nedre del af sagen. Der er en i midten USB-C stikkontakt, som ogs√• underst√łttes af en 3.5 mm jackforbindelse til hovedtelefoner, en mikrofon og en h√łjttaler. Volumenvipperen er i den √łverste tredjedel af venstre side af rammen, afbryderknappen til h√łjre. Dette arrangement er almindeligt og g√łr det lettere at l√•se smartphonen op med h√łjre h√•nd. OPPO A72 er placeret over volumenknappen Triple SIM-slotsom kan udstyres med to nano-SIM-kort og et microSD-hukommelseskort.

OPPO A72 leveringsomfang

Et kig p√• forsiden afsl√łrer ikke OPPO A72 som en budget-smartphone. De sorte kanter, som 6.5 tommer stor IPS display holdes forholdsvis smalle for en budget-smartphone. Sk√¶rmen str√¶kker sig n√¶sten til kanten √łverst og i siderne. Det "Stanshul" frontkamera er diskret skjult i displayet. Den aflange modtager over sk√¶rmen er ogs√• n√¶ppe synlig. Du vil dog se forg√¶ves efter en meddelelses-LED.

Die kvalitet af håndværk svarer til enhedens pris. Der var ingen abnormiteter eller behandlingsfejl i vores testkopi. Indtil videre klipper OPPO A72 en god figur!

Skærm

Lad os se n√¶rmere p√• sk√¶rmen p√• en 6.5 tommer diagonal med 2400 1080 x pixels opl√łses. Af IPS-sk√¶rmtype er ikke helt s√• farverig og rig i kontrast som en AMOLED-sk√¶rm, men is√¶r n√•r det kommer til OPPO A72, imponerer den med en skarp, skarp sk√¶rm med anst√¶ndig synsvinkelsstabilitet og h√łj sk√¶rmlysstyrke. Som forventet er der ingen opdateringshastighed ud over 60 Hz. Af touchscreen reagerer n√łjagtigt p√• input.

display måling

Den målte luminans af gennemsnittet 440 cd / m² svarer omtrent til specifikationen for OPPO (480 cd / m²). Med henvisning til Sorte niveauerhvem er ved 0.4 cd / m² niveauer fra, det giver en statisk kontrastforhold på 1080: 1 - "Ikke fantastisk, ikke forfærdeligt".

OPPO A72 skærmindstillinger

OPPO A72 skærmindstillinger

Den fordelt over sk√¶rmen luminans er maksimal 30 cd / m¬≤. Afh√¶ngigt af farvetemperaturtilstanden er farvegengivelsen baseret p√• et gennemsnit DeltaE fra 4.29 - 7.30 afvigede. Af sRGB farverum er helt d√¶kket eller lidt overskredet. Farvetemperaturen er ret cool i standardtilstand. Dette skyldes den √łgede andel af bl√•.

skærmindstillinger

Indstillingsmulighederne omkring sk√¶rmen er klare, men opfylder normale krav. Der er en Automatisk lysstyrkefunktionder tilpasser sk√¶rmens lysstyrke til det omgivende lys M√łrk tilstandder kan aktiveres efter en tidsplan √ėjenkomfort-tilstand, som filtrerer den bl√• komponent og den allerede n√¶vnte ud Farvetemperaturtilstand, hvor farvetemperaturen kan justeres via glidekontrol i "Koldere - Standard - Varmere".

Ydelse

Dette er inde i OPPO A72 Snapdragon 665 system-on-chip fra 2019. Den ARMv8-baserede SoC har otte kerner, som igen er opdelt i to klynger. Dann den h√łjtydende klynge fire Kryo 260 guldkerner (Cortex-A73)det ur p√• op til 2 GHz. Den energibesparende klynge, der pr√¶senterer sig, st√•r over for √łkonomiske opgaver fire Kryo 260 s√łlvkerner (Cortex-A53) med en maksimal urfrekvens p√• 1.8 GHz. Dette er is√¶r interessant for spillere Adreno GPU 610som i mods√¶tning til Adreno 512 fra forg√¶ngerchippen (Snapdragon 660) lover endnu et ydeevneh√łjde i mobilspil og grafiske beregninger.

Den interne hardware afrundes af en 4GB LPDDR4X Hukommelse og en 128GB UFS2.1 datalager. Hvis det ikke er nok for dig, kan du også bruge datahukommelsen med en MicroSD hukommelseskort at udvide.

benchmark

Smartphonen placeres i de forskellige benchmarks, som OPPO A72 l√łb igennem i vores test lavere middelklasse. Som forventet kan Snapdragon 700 ikke matche ydeevnen i Snapdragon 665-serien. Ikke desto mindre kan resultaterne ses, som det kan ses p√• de enkelte sk√¶rmbilleder. Resultaterne kan sammenlignes med a Samsung Galaxy A51.

I hukommelsestesten er Læse- og skrivehastigheder lidt under gennemsnittet af en UFS2.1-datalagerenhed. Flere målinger resulterede i et gennemsnit 485 MB / s med sekventiel læsning (256KB) og 235 MB / s med sekventiel skrivning (256KB). Det samme gælder for LPDDR4X hukommelseder målte med 5.5 GB / s falder under forventningerne.

hverdagen

Meget vigtigere end præstationen i benchmarket er det Ydeevne i hverdagen. OPPO A72 skærer en god figur her. Det ColorOS brugergrænseflade kan betjenes problemfrit for det meste, og kun med et kritisk blik kan man mærke, at det er en budget-smartphone. Visse apps kan tage lidt længere tid at indlæse, og animationerne i brugergrænsefladen kan være lidt rykkede her og der. På trods af 4 GB RAM opbevares apps i hukommelsen i behagelig lang tid og er tilgængelige efter behov.

Gaming

Die Gaming-ydeevne af OPPO A72 er nok til at kunne spille det ene eller det andet mobilspil problemfrit. Smartphonen kan klare mindre krævende spil. Så snart vi ser på mere krævende titler, såsom PUBG Mobile eller Genshin, tilgang, skal skrues til grafikindstillingerne. Smartphonen bliver ikke ubehageligt varm, når du spiller. termisk Neddrosling, dvs. den temperaturrelaterede downclocking af SoC, forekommer heller ikke.

brugergrænseflade

OPPO A72 leveres med Android 10 leveret. Mere pr√¶cist er det ColorOS 7.1, en brugergr√¶nseflade udviklet af OPPO til interne smartphones. I forgrunden er en innovativt designder ser elegant og ryddeligt ud. Brugergr√¶nsefladen er nem at bruge og kan tilpasses individuelt til brugernes krav. Som et funktionsrige operativsystem er nyttige funktioner og apps allerede integreret i systemet. Fra et pr√¶stationssynspunkt overbeviser ColorOS 7.1 med en H√łj ydeevne, henholdsvis velfungerende batteristyring og effektiv hukommelsesstyring.

En opdatering af OPPO A72 til ColorOS 11 (Android 11) skulle rulles ud i Kina i december. Det vestlige marked forventes at f√łlge i 2021.

kamera

P√• bagsiden af ‚Äč‚ÄčOPPA A72 er der en 48 + 8 + 2 + 2 megapixel quad-kameraops√¶tning. OPPO giver ikke den n√łjagtige betegnelse for de enkelte sensorer. Ikke desto mindre giver producenten oplysninger om sensoren og pixelst√łrrelsen s√•vel som bl√¶nden. F√łlgende kameraer og sensorer er inkluderet i quad-kameraet:

  • 48 Megapixel hovedkamera (1 / 2.8 ‚Ä≥ /1.25um; bl√¶nde f / 1.7)
  • 8 megapixel ultra vidvinkel kamera med 119 ¬į vidvinkel (1 / 4 ‚Ä≥ /1.12um; bl√¶nde f / 2.2)
  • 2 megapixel monokromt kamera (1 / 5 ‚Ä≥ /1.75um; bl√¶nde f / 2.4)
  • 2 megapixel portr√¶tkamera (1 / 5 ‚Ä≥ /1.75um; bl√¶nde f / 2.4)

Die front kamera l√łse med 16 Megapixel (1 / 3.1 ‚ÄĚ/ 1um; bl√¶nde f / 2.0).

Praktisk test af hovedkameraet

48 MP hovedkamera

OPPO A72's hovedkamera er oven p√• et godt middelklasseniveau. Under gode lysforhold laves nyttige optagelser, der er med hensyn til ting Billedskarphed og detaljeringsniveau at overbevise. Billederne er behageligt skarpe op til kanterne. Billedst√łj kan ikke m√¶rkes, i det mindste under gode lysforhold. Vedr√łrende Dynamic Range B√•de lyse og m√łrke dele af billedet kommer til deres ret. Farver er afbildet realistisk og med en behagelig varm tone. OPPO A72 har ikke tendens til at overdrive det, selv med lyse farver. Autofokus reagerer hurtigt, og kun i sj√¶ldne tilf√¶lde skal den fokuseres manuelt.

Du kan finde disse og andre testoptagelser i fuld opl√łsning under dette Forbindelse.

linse zoom

OPPO A72 kan zoome med maksimum 10-fold forst√łrrelse. Udvidelsen er ren digital, hvilket er grunden til, at optagekvaliteten ogs√• forringes meget hurtigt. Med 2x forst√łrrelse er optagelserne stadig anvendelige, og detaljeringsniveauet falder kun lidt. Tab af detaljer og billedst√łj √łges op til maksimalt 10x forst√łrrelse.

Ultra vidvinkel

Vidvinkelkameraet er ikke en af ‚Äč‚Äčstyrkerne ved OPPO A72. Det dynamiske omr√•de er reduceret i forhold til hovedkameraet. Detaljeringsniveauet er lavere, og billedst√łj opst√•r selv under gode lysforhold. Billedfejl i form af kromatisk aberration ses her som m√¶rkbare farvekanter.

Portrættilstand

Portr√¶ttilstanden til OPPO A72 fungerer godt. I de fleste tilf√¶lde er motivet tydeligt fremh√¶vet, og baggrunden synker ned i det behagelig sl√łring. Det betyder ikke noget, om motivet er en person eller et objekt.

H√łj dynamisk r√¶kkevidde (HDR)

HDR er en levedygtig l√łsning til kunstigt at udvide det dynamiske omr√•de. I tilf√¶lde af OPPO A72 blev funktionen implementeret godt, som den f√łlgende sammenligning viser.

natoptagelser

OPPO A72's hovedkamera klarer ikke s√• godt med svagt lys. Dette er dog ikke overraskende, for selv med dyre avancerede smartphones lider optagekvaliteten under d√•rlige lysforhold. I tilf√¶lde af OPPO A72 √łges st√łjm√¶ngden i billedet, og detaljer g√•r tabt.

Den natfunktion fors√łger at modvirke dette noget ved at bruge forskellige eksponeringstider. P√• denne m√•de bevares flere detaljer, is√¶r inden for lyskilder. Du b√łr dog ikke have for h√łje forventninger til nattilstand. OPPO A72 er stadig langt fra en Google Pixel nattilstand eller nattilstand p√• en iPhone!

videotilstand

Videoer optager OPPO A72's hovedkamera UHD (4K), 1080p og 720p p√•. Den maksimale opdateringshastighed er under alle opl√łsninger 30 billeder per sekund begr√¶nset. 120 billeder pr. Sekund opn√•s kun i slowmotion-tilstand. Rystende skud kan opn√•s til en vis grad med Elektronisk billedstabilisering (EIS) modvirke. Dette vises dog kun i 1080p-tilstand. Lyden optaget med videoen er let d√¶mpet, men forst√•elig.

Praktisk test af frontkameraet

Det 16 megapixel frontkamera er tilstr√¶kkeligt til en eller to selfies. Der opst√•r problemer med det dynamiske omr√•de, som hurtigt n√•r sine gr√¶nser i scener med h√łj kontrast. Billedets skarphed og detaljeringsniveau er ikke s√¶rlig h√łjt, men de g√łr retf√¶rdighed mod et acceptabelt mellemkamera foran. Portr√¶ttilstand s√¶tter motivet i forgrunden, i det mindste i de fleste tilf√¶lde. Det forreste kamera optager videoer i 1080p.

tilslutningsmuligheder

telefoni

Med hensyn til tilslutning scorer OPPO A72. Det X12 LTE-modem af Snapdragon 665 system-on-chip kommunikerer med de s√¶dvanlige LTE-frekvenser og b√•nd. N√¶ste generations cellul√¶re teknologier som f.eks Volta (Telefoni over LTE / 4G-mobilnetv√¶rket) og WiFi-opkald underst√łttes. Af Triple SIM-slot muligg√łr samtidig brug af to nano-SIM-kort og et microSD-hukommelseskort.

  • GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900MHz
  • WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
  • FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
  • TD-LTE: B√•nd 38/39/40/41

Die talekvalitet er godt begge veje. Det Modtagelsesstyrke lader heller ikke noget tilbage at √łnske.

OPPO A72 test tredobbelt SIM-slot

WLAN, Bluetooth og NFC

Til oprettelse af tr√•dl√łse forbindelser er Dual AC WiFi, Bluetooth 5.0 og NFC ledig. Overf√łrselshastighederne i WLAN er p√• et godt mellemniveau. OPPO A72 viser heller ikke abnormiteter i Bluetooth-netv√¶rket. En fordel, der er v√¶rd at n√¶vne, er st√łtten til NFC. Mobil betaling via Google Pay bliver muligt med det!

GPS og sensorer

OPPO A72 modtager de n√łjagtige positionsdata via GPS, Beidou, Glonass og GALILEO. Placeringen bestemmes hurtigt og uden st√łrre afvigelser. Det sensoriske udstyr inkluderer en Geomagnetisk sensor, en lyssensor, en Proximity sensor og en Accelerometer.

Lyd

OPPO A72 er udstyret med to h√łjttalere og i stand til en stereolyd at skabe. Reproduktionen er behageligt h√łj og differentieret. Handlingen finder hovedsageligt sted i det midterste omr√•de. Som forventet er der ingen tr√¶k, og h√łjderne er begr√¶nsede. Ubehagelige forvr√¶ngninger forekommer ikke ved maksimal lydstyrke. Lydforst√¶rkere, s√•som "Dirac Mobile Audio", bidrage til et generelt bedre lydbillede.

akkumulator

Med 5000 mAh batteri OPPO A72 er godt placeret. I testen, a Skærm-på-tid (Bilens lysstyrke) af 16 timer nået. Selv ved intensiv brug er det svært at bringe batteriet på knæ på bare en dag. I gennemsnit skal batteriet oplades hver 1 1/2 dag.

OPPO A72 kan oplades med op til 18 Watt. En passende hurtigoplader er inkluderet i leveringsomfanget. En fuldf√łre opladning fra 0 til 100 procent tager ca. 150 Minuten. En time p√• opladeren oplader batteriet til 60 procent. Qi tr√•dl√łs opladning underst√łttes ikke.

Preisvergleich

Vil du vide, hvor du kan k√łbe OPPO A72? I vores prissammenligning viser vi de aktuelle tilbud fra de mest popul√¶re butikker. Alle priser kontrolleres og opdateres flere gange om dagen.

pris historie

Aktuelle priser

Amazon
1-5 hverdage
175,88‚ā¨
Notebooksbilliger
1-5 hverdage
212,04‚ā¨
Mediemarked
1-5 hverdage
219,00‚ā¨
Saturn
1-5 hverdage
219,00‚ā¨

Pris for h√łj? Brug vores prisalarm!

Priser sidst opdateret: 26. november 2020 17:41

testresultat

bed√łmmelse
positiv

Godt håndværk
Sk√¶rm med h√łj synsvinkelstabilitet
God præstation i hverdagen
Godt hovedkamera
Dobbelt SIM + hukommelsesudvidelse
NFC med Google Pay-kompatibilitet
God mobilmodtagelse og god stemmekvalitet
stereoh√łjttalere
3.5mm hovedtelefonstik
Langvarigt batteri med hurtig opladningsfunktion

negativ

Hus med meget plastik
Opbevaringshastigheder lidt under gennemsnittet
Ingen meddelelses-LED
Optagekvalitet af vidvinkelkameraet
Kun videoer med 30 billeder pr. Sekund

F√łrste indtryk
8.0
8.4
behandling
8.0
8.5
Design
8.0
8.4
Skærm
7.5
7.8
Ydelse
7.5
8.2
brugergrænseflade
8.5
8.3
kamera
8.0
8.6
fingeraftryks-scannere
8.0
8.4
tilslutningsmuligheder
9.0
10
GPS & sensorer
8.5
8.2
Lyd
7.5
8.0
akkumulator
8.5
8.5
Konklusion

Enhver, der v√¶lger OPPO A72, foretager bestemt ikke et d√•rligt k√łb. I prisklassen under 250 euro er A72 en solid mellemklassesmartphone, der scorer i mange omr√•der. Der skal n√¶vnes den gode hverdagens ydeevne, selvom Snapdragon 665 ikke er en af ‚Äč‚Äčde mest kraftfulde processorer, sk√¶rmen med h√łj lysstyrke, klar farvegengivelse og god skarphed samt det 48 megapixel hovedkamera, som tilfredsstillende fotos og videoer kan tages med. Der skal indg√•s kompromiser med hensyn til smartphonens kvalitet og vidvinkelkameraet.

Men der er ogs√• nogle specielle funktioner, som andre smartphones i denne prisklasse sj√¶ldent tilbyder. Disse inkluderer triple SIM-slot, NFC og stereoh√łjttaleren. Vi var is√¶r imponeret over den st√¶rke cellul√¶re modtagelse af OPPO A72. Selvom den nye 5G-mobilstandard ikke er leveret, vil X12 LTE-modemet sikre, at du er godt rustet til det europ√¶iske mobilnetv√¶rk i de kommende √•r.

8.1
Vores vurdering
8.4
bruger bed√łmmelse
2 ratings
Du har bed√łmt denne
gæst
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline feedbacks
Se alle kommentarer
Patti

Hej Timo, jeg skal beslutte at få A72. Det ville være vigtigt for mig, at smartphonen modtager radio. Kan du fortælle mig, om der er en FM-modtager? Specifikationerne på producentens hjemmeside nævner ikke noget, men på nogle websteder kan du læse, at der er en. Andre skriver, der er ingen. Nu er jeg helt usikker.

Patti

Tak for dit hurtige svar. Det ser virkelig ud til at der ikke er nogen radio dengang.