Anmeldelser
4
anmeldelse

OPPO A72 anmeldelse - godt budget smartphone

by 20. December 2020

I begyndelsen af ​​juni præsenterede OPPO to nye budget-smartphones. En af dem er OPPO A72, som ønsker at score med den effektive Snapdragon 665, et ultra-klart 48 MP AI quad-kamera og en høj 5000 mAh batteriydelse.

Hvordan smartphonen passer ind i det yderst konkurrencedygtige mellemklasse-segment fremhæves i denne anmeldelse.

oversigt
producent

OPPO

Produkt

OPPO A72

specifikationer

Processor og hukommelse
CPU: Qualcomm Snapdragon 665
GPU: Adreno 610
RAM: 4GB (LPDDR4x)
Intern hukommelse: 128GB (UFS2.1)
Memory forlængelse: Ja

Skærm
Vis diagonal: 6.5 tommer
Skærmopløsning: 2400 x 1080 pixels
Skærmtype: TFT-LCD
Beskyttelses Film: Ukendt
Multitouch: 10 fingre

Kameraer
Hovedkamera: 48 MP (1 / 2.8 '' størrelse, f / 1.7 blænde)
Ultra vidvinkel: 8 MP (1/4 '' størrelse, f / 2.2 blænde)
Makrosensor: 2MP (1/5 '' størrelse, f / 2.4 blænde)
Dybdesensor: 2MP (1/5 '' størrelse, f / 2.4 blænde)

Frontkamera: 16 MP (1 / 3.1 '' størrelse, f / 2.0 blænde)

netværk
SIM-type: Dual Nano-SIM + MicroSD-kort
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
TD-LTE: Bånd 38/39/40/41

trådløs
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.0
GPS: Ja

sensorer
* Føler til omgivende lys
* Accelerometer
* Proximity Sensor
* gyroskop
* Fingeraftrykssensor (på siden)
* NFC

akkumulator
Batteri: 5.000 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 18 Watt
Qi butik: nej

Andet
Operativsystem: Android 10 (ColorOS)
Tilslutning: USB-C, 3.5 mm lyd
Størrelse: 162 x 75.5 x 8.9mm
Vægt: 192g

Lieferumfang

1x OPPO A72
1x-headset
1x USB-kabel
1x-adapter
1x SIM-kortstift
1x beskyttelsesdæksel
1x beskyttelsesfilm på skærmen
1x hurtigstartguide
1x garantikort

Test: OPPO A72

Opdater 20. December 2020

Hvis du vil have en OPPO A72 under juletræet med kort varsel, skal du nu Amazon strejke. Der er den overbevisende smartphone i mellemklassen i øjeblikket kun til Euro 179 på tilbud. Den sammenlignende pris var senest omkring 194 euro. Du kan finde alle tilbud i slutningen af ​​artiklen i Preisvergleich.

At byde på

OPPO-produktporteføljen vokser også gradvist på de lokale markeder. OPPO-smartphones er nu repræsenteret i alle prisklasser. Ud over de avancerede modeller i Find-serien, er mellemklassen Reno-serien, den Budget A-seriehvem også det OPPO A72 lyttede til.

Design og udførelse

En stjernehimmel i din hånd - Med denne koncise sætning beskriver OPPO designet til OPPO A72. Smartphonen fås i nøjagtigt to farver. Den subtile Twilight Sort, som er særligt elegant såvel som den groovy Aurora lilladet vil garanteret tiltrække opmærksomhed. Bagsiden af ​​sagen består af plasthvad du også kan opfatte haptisk. Det føles ikke helt så glat som en smartphone med et glasbagside. Men da vi er i budgetprisklassen, er dette mindre onde håndterbart.

OPPO A72 forside

A fingeraftryks-scannere vi ser forgæves på ryggen. OPPO har praktisk integreret dette direkte i tænd / sluk-knappen. Dette gør det ikke kun let at nå, men sikrer også et renere udseende. Den ene på bagsiden og den rektangulære fremspringende er slående Kameraenhedomslutter de fire kamerasensorer og LED-blitzen. OPPO-logoet er placeret nederst til højre.

OPPO A72 tilbage

Overgangen fra bagsiden til husrammen, som også er lavet af plast, er behageligt rund. Hvis vi ser på rammerne for 162 x 75.5 x 8.9 mm store og 192g Se nærmere på den tunge OPPO A72, så foregår handlingen hovedsageligt inde i den nedre del af sagen. Der er en i midten USB-C stikkontakt, som også understøttes af en 3.5 mm jackforbindelse til hovedtelefoner, en mikrofon og en højttaler. Volumenvipperen er i den øverste tredjedel af venstre side af rammen, afbryderknappen til højre. Dette arrangement er almindeligt og gør det lettere at låse smartphonen op med højre hånd. OPPO A72 er placeret over volumenknappen Triple SIM-slotsom kan udstyres med to nano-SIM-kort og et microSD-hukommelseskort.

OPPO A72 leveringsomfang

Et kig på forsiden afslører ikke OPPO A72 som en budget-smartphone. De sorte kanter, som 6.5 tommer stor IPS display holdes forholdsvis smalle for en budget-smartphone. Skærmen strækker sig næsten til kanten øverst og i siderne. Det "Stanshul" frontkamera er diskret skjult i displayet. Den aflange modtager over skærmen er også næppe synlig. Du vil dog se forgæves efter en meddelelses-LED.

Die kvalitet af håndværk svarer til enhedens pris. Der var ingen abnormiteter eller behandlingsfejl i vores testkopi. Indtil videre klipper OPPO A72 en god figur!

Skærm

Lad os se nærmere på skærmen på en 6.5 tommer diagonal med 2400 1080 x pixels opløses. Af IPS-skærmtype er ikke helt så farverig og rig i kontrast som en AMOLED-skærm, men især når det kommer til OPPO A72, imponerer den med en skarp, skarp skærm med anstændig synsvinkelsstabilitet og høj skærmlysstyrke. Som forventet er der ingen opdateringshastighed ud over 60 Hz. Af touchscreen reagerer nøjagtigt på input.

display måling

Den målte luminans af gennemsnittet 440 cd / m² svarer omtrent til specifikationen for OPPO (480 cd / m²). Med henvisning til Sorte niveauerhvem er ved 0.4 cd / m² niveauer fra, det giver en statisk kontrastforhold på 1080: 1 - "Ikke fantastisk, ikke forfærdeligt".

OPPO A72 skærmindstillinger

OPPO A72 skærmindstillinger

Den fordelt over skærmen luminans er maksimal 30 cd / m². Afhængigt af farvetemperaturtilstanden er farvegengivelsen baseret på et gennemsnit DeltaE fra 4.29 - 7.30 afvigede. Af sRGB farverum er helt dækket eller lidt overskredet. Farvetemperaturen er ret cool i standardtilstand. Dette skyldes den øgede andel af blå.

skærmindstillinger

Indstillingsmulighederne omkring skærmen er klare, men opfylder normale krav. Der er en Automatisk lysstyrkefunktionder tilpasser skærmens lysstyrke til det omgivende lys Mørk tilstandder kan aktiveres efter en tidsplan Øjenkomfort-tilstand, som filtrerer den blå komponent og den allerede nævnte ud Farvetemperaturtilstand, hvor farvetemperaturen kan justeres via glidekontrol i "Koldere - Standard - Varmere".

Ydelse

Dette er inde i OPPO A72 Snapdragon 665 system-on-chip fra 2019. Den ARMv8-baserede SoC har otte kerner, som igen er opdelt i to klynger. Dann den højtydende klynge fire Kryo 260 guldkerner (Cortex-A73)det ur på op til 2 GHz. Den energibesparende klynge, der præsenterer sig, står over for økonomiske opgaver fire Kryo 260 sølvkerner (Cortex-A53) med en maksimal urfrekvens på 1.8 GHz. Dette er især interessant for spillere Adreno GPU 610som i modsætning til Adreno 512 fra forgængerchippen (Snapdragon 660) lover endnu et ydeevnehøjde i mobilspil og grafiske beregninger.

Den interne hardware afrundes af en 4GB LPDDR4X Hukommelse og en 128GB UFS2.1 datalager. Hvis det ikke er nok for dig, kan du også bruge datahukommelsen med en MicroSD hukommelseskort at udvide.

benchmark

Smartphonen placeres i de forskellige benchmarks, som OPPO A72 løb igennem i vores test lavere middelklasse. Som forventet kan Snapdragon 700 ikke matche ydeevnen i Snapdragon 665-serien. Ikke desto mindre kan resultaterne ses, som det kan ses på de enkelte skærmbilleder. Resultaterne kan sammenlignes med a Samsung Galaxy A51.

I hukommelsestesten er Læse- og skrivehastigheder lidt under gennemsnittet af en UFS2.1-datalagerenhed. Flere målinger resulterede i et gennemsnit 485 MB / s med sekventiel læsning (256KB) og 235 MB / s med sekventiel skrivning (256KB). Det samme gælder for LPDDR4X hukommelseder målte med 5.5 GB / s falder under forventningerne.

hverdagen

Meget vigtigere end præstationen i benchmarket er det Ydeevne i hverdagen. OPPO A72 skærer en god figur her. Det ColorOS brugergrænseflade kan betjenes problemfrit for det meste, og kun med et kritisk blik kan man mærke, at det er en budget-smartphone. Visse apps kan tage lidt længere tid at indlæse, og animationerne i brugergrænsefladen kan være lidt rykkede her og der. På trods af 4 GB RAM opbevares apps i hukommelsen i behagelig lang tid og er tilgængelige efter behov.

Gaming

Die Gaming-ydeevne af OPPO A72 er nok til at kunne spille det ene eller det andet mobilspil problemfrit. Smartphonen kan klare mindre krævende spil. Så snart vi ser på mere krævende titler, såsom PUBG Mobile eller Genshin, tilgang, skal skrues til grafikindstillingerne. Smartphonen bliver ikke ubehageligt varm, når du spiller. termisk Neddrosling, dvs. den temperaturrelaterede downclocking af SoC, forekommer heller ikke.

brugergrænseflade

OPPO A72 leveres med Android 10 leveret. Mere præcist er det ColorOS 7.1, en brugergrænseflade udviklet af OPPO til interne smartphones. I forgrunden er en innovativt designder ser elegant og ryddeligt ud. Brugergrænsefladen er nem at bruge og kan tilpasses individuelt til brugernes krav. Som et funktionsrige operativsystem er nyttige funktioner og apps allerede integreret i systemet. Fra et præstationssynspunkt overbeviser ColorOS 7.1 med en Høj ydeevne, henholdsvis velfungerende batteristyring og effektiv hukommelsesstyring.

En opdatering af OPPO A72 til ColorOS 11 (Android 11) skulle rulles ud i Kina i december. Det vestlige marked forventes at følge i 2021.

kamera

På bagsiden af ​​OPPA A72 er der en 48 + 8 + 2 + 2 megapixel quad-kameraopsætning. OPPO giver ikke den nøjagtige betegnelse for de enkelte sensorer. Ikke desto mindre giver producenten oplysninger om sensoren og pixelstørrelsen såvel som blænden. Følgende kameraer og sensorer er inkluderet i quad-kameraet:

  • 48 Megapixel hovedkamera (1 / 2.8 ″ /1.25um; blænde f / 1.7)
  • 8 megapixel ultra vidvinkel kamera med 119 ° vidvinkel (1 / 4 ″ /1.12um; blænde f / 2.2)
  • 2 megapixel monokromt kamera (1 / 5 ″ /1.75um; blænde f / 2.4)
  • 2 megapixel portrætkamera (1 / 5 ″ /1.75um; blænde f / 2.4)

Die front kamera løse med 16 Megapixel (1 / 3.1 ”/ 1um; blænde f / 2.0).

Praktisk test af hovedkameraet

48 MP hovedkamera

OPPO A72's hovedkamera er oven på et godt middelklasseniveau. Under gode lysforhold laves nyttige optagelser, der er med hensyn til ting Billedskarphed og detaljeringsniveau at overbevise. Billederne er behageligt skarpe op til kanterne. Billedstøj kan ikke mærkes, i det mindste under gode lysforhold. Vedrørende Dynamic Range Både lyse og mørke dele af billedet kommer til deres ret. Farver er afbildet realistisk og med en behagelig varm tone. OPPO A72 har ikke tendens til at overdrive det, selv med lyse farver. Autofokus reagerer hurtigt, og kun i sjældne tilfælde skal den fokuseres manuelt.

Du kan finde disse og andre testoptagelser i fuld opløsning under dette Forbindelse.

linse zoom

OPPO A72 kan zoome med maksimum 10-fold forstørrelse. Udvidelsen er ren digital, hvilket er grunden til, at optagekvaliteten også forringes meget hurtigt. Med 2x forstørrelse er optagelserne stadig anvendelige, og detaljeringsniveauet falder kun lidt. Tab af detaljer og billedstøj øges op til maksimalt 10x forstørrelse.

Ultra vidvinkel

Vidvinkelkameraet er ikke en af ​​styrkerne ved OPPO A72. Det dynamiske område er reduceret i forhold til hovedkameraet. Detaljeringsniveauet er lavere, og billedstøj opstår selv under gode lysforhold. Billedfejl i form af kromatisk aberration ses her som mærkbare farvekanter.

Portrættilstand

Portrættilstanden til OPPO A72 fungerer godt. I de fleste tilfælde er motivet tydeligt fremhævet, og baggrunden synker ned i det behagelig sløring. Det betyder ikke noget, om motivet er en person eller et objekt.

Høj dynamisk rækkevidde (HDR)

HDR er en levedygtig løsning til kunstigt at udvide det dynamiske område. I tilfælde af OPPO A72 blev funktionen implementeret godt, som den følgende sammenligning viser.

natoptagelser

OPPO A72's hovedkamera klarer ikke så godt med svagt lys. Dette er dog ikke overraskende, for selv med dyre avancerede smartphones lider optagekvaliteten under dårlige lysforhold. I tilfælde af OPPO A72 øges støjmængden i billedet, og detaljer går tabt.

Den natfunktion forsøger at modvirke dette noget ved at bruge forskellige eksponeringstider. På denne måde bevares flere detaljer, især inden for lyskilder. Du bør dog ikke have for høje forventninger til nattilstand. OPPO A72 er stadig langt fra en Google Pixel nattilstand eller nattilstand på en iPhone!

videotilstand

Videoer optager OPPO A72's hovedkamera UHD (4K), 1080p og 720p på. Den maksimale opdateringshastighed er under alle opløsninger 30 billeder per sekund begrænset. 120 billeder pr. Sekund opnås kun i slowmotion-tilstand. Rystende skud kan opnås til en vis grad med Elektronisk billedstabilisering (EIS) modvirke. Dette vises dog kun i 1080p-tilstand. Lyden optaget med videoen er let dæmpet, men forståelig.

Praktisk test af frontkameraet

Det 16 megapixel frontkamera er tilstrækkeligt til en eller to selfies. Der opstår problemer med det dynamiske område, som hurtigt når sine grænser i scener med høj kontrast. Billedets skarphed og detaljeringsniveau er ikke særlig højt, men de gør retfærdighed mod et acceptabelt mellemkamera foran. Portrættilstand sætter motivet i forgrunden, i det mindste i de fleste tilfælde. Det forreste kamera optager videoer i 1080p.

tilslutningsmuligheder

telefoni

Med hensyn til tilslutning scorer OPPO A72. Det X12 LTE-modem af Snapdragon 665 system-on-chip kommunikerer med de sædvanlige LTE-frekvenser og bånd. Næste generations cellulære teknologier som f.eks Volta (Telefoni over LTE / 4G-mobilnetværket) og WiFi-opkald understøttes. Af Triple SIM-slot muliggør samtidig brug af to nano-SIM-kort og et microSD-hukommelseskort.

  • GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900MHz
  • WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
  • FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
  • TD-LTE: Bånd 38/39/40/41

Die talekvalitet er godt begge veje. Det Modtagelsesstyrke lader heller ikke noget tilbage at ønske.

OPPO A72 test tredobbelt SIM-slot

WLAN, Bluetooth og NFC

Til oprettelse af trådløse forbindelser er Dual AC WiFi, Bluetooth 5.0 og NFC ledig. Overførselshastighederne i WLAN er på et godt mellemniveau. OPPO A72 viser heller ikke abnormiteter i Bluetooth-netværket. En fordel, der er værd at nævne, er støtten til NFC. Mobil betaling via Google Pay bliver muligt med det!

GPS og sensorer

OPPO A72 modtager de nøjagtige positionsdata via GPS, Beidou, Glonass og GALILEO. Placeringen bestemmes hurtigt og uden større afvigelser. Det sensoriske udstyr inkluderer en Geomagnetisk sensor, en lyssensor, en Proximity sensor og en Accelerometer.

Lyd

OPPO A72 er udstyret med to højttalere og i stand til en stereolyd at skabe. Reproduktionen er behageligt høj og differentieret. Handlingen finder hovedsageligt sted i det midterste område. Som forventet er der ingen træk, og højderne er begrænsede. Ubehagelige forvrængninger forekommer ikke ved maksimal lydstyrke. Lydforstærkere, såsom "Dirac Mobile Audio", bidrage til et generelt bedre lydbillede.

akkumulator

Med 5000 mAh batteri OPPO A72 er godt placeret. I testen, a Skærm-på-tid (Bilens lysstyrke) af 16 timer nået. Selv ved intensiv brug er det svært at bringe batteriet på knæ på bare en dag. I gennemsnit skal batteriet oplades hver 1 1/2 dag.

OPPO A72 kan oplades med op til 18 Watt. En passende hurtigoplader er inkluderet i leveringsomfanget. En fuldføre opladning fra 0 til 100 procent tager ca. 150 Minuten. En time på opladeren oplader batteriet til 60 procent. Qi trådløs opladning understøttes ikke.

Preisvergleich

Vil du vide, hvor du kan købe OPPO A72? I vores prissammenligning viser vi de aktuelle tilbud fra de mest populære butikker. Alle priser kontrolleres og opdateres flere gange om dagen.

pris historie

Aktuelle priser

Amazon
1-5 hverdage
181,39€
Notebooksbilliger
1-5 hverdage
214,04€
Mediemarked
1-5 hverdage
219,00€
Saturn
1-5 hverdage
219,00€

Pris for høj? Brug vores prisalarm!

Priser sidst opdateret: 31. januar 2021 13:45

testresultat

bedømmelse
positiv

Godt håndværk
Skærm med høj synsvinkelstabilitet
God præstation i hverdagen
Godt hovedkamera
Dobbelt SIM + hukommelsesudvidelse
NFC med Google Pay-kompatibilitet
God mobilmodtagelse og god stemmekvalitet
stereohøjttalere
3.5mm hovedtelefonstik
Langvarigt batteri med hurtig opladningsfunktion

negativ

Hus med meget plastik
Opbevaringshastigheder lidt under gennemsnittet
Ingen meddelelses-LED
Optagekvalitet af vidvinkelkameraet
Kun videoer med 30 billeder pr. Sekund

Første indtryk
8.0
8.5
behandling
8.0
8.6
Design
8.0
7.8
Skærm
7.5
7.8
Ydelse
7.5
8.2
brugergrænseflade
8.5
7.9
kamera
8.0
8.6
fingeraftryks-scannere
8.0
8.4
tilslutningsmuligheder
9.0
10
GPS & sensorer
8.5
8.2
Lyd
7.5
8.0
akkumulator
8.5
8.5
Konklusion

Enhver, der vælger OPPO A72, foretager bestemt ikke et dårligt køb. I prisklassen under 250 euro er A72 en solid mellemklassesmartphone, der scorer i mange områder. Der skal nævnes den gode hverdagens ydeevne, selvom Snapdragon 665 ikke er en af ​​de mest kraftfulde processorer, skærmen med høj lysstyrke, klar farvegengivelse og god skarphed samt det 48 megapixel hovedkamera, som tilfredsstillende fotos og videoer kan tages med. Der skal indgås kompromiser med hensyn til smartphonens kvalitet og vidvinkelkameraet.

Men der er også nogle specielle funktioner, som andre smartphones i denne prisklasse sjældent tilbyder. Disse inkluderer triple SIM-slot, NFC og stereohøjttaleren. Vi var især imponeret over den stærke cellulære modtagelse af OPPO A72. Selvom den nye 5G-mobilstandard ikke er leveret, vil X12 LTE-modemet sikre, at du er godt rustet til det europæiske mobilnetværk i de kommende år.

8.1
Vores vurdering
8.4
bruger bedømmelse
3 ratings
Du har bedømt denne
gæst
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline feedbacks
Se alle kommentarer
Patti

Hej Timo, jeg skal beslutte at få A72. Det ville være vigtigt for mig, at smartphonen modtager radio. Kan du fortælle mig, om der er en FM-modtager? Specifikationerne på producentens hjemmeside nævner ikke noget, men på nogle websteder kan du læse, at der er en. Andre skriver, der er ingen. Nu er jeg helt usikker.

Patti

Tak for dit hurtige svar. Det ser virkelig ud til at der ikke er nogen radio dengang.

Ray

Hej fyre, tak for anmeldelsen. Ved du allerede, om der vil være en opdatering til Android 11, eller hvordan OPPO-opdateringspolitikken ser ud?