Følg os

Hej, hvad leder du efter?

OPPO Find X5 Lite produktbillede

OPPO Find X5 Lite anmeldelse – Masser af Reno, (for) lidt Find X!

Testrapport oprettet af Timo A. den 27. april 2022

Med en vejledende pris på 5 euro er OPPO Find X499 Lite den mest overkommelige smartphone af de tre OPPO Find X5-modelvarianter.

Vi kiggede nærmere på OPPO-telefonen og vurderede displayet, ydeevnen, kameraet og mere.

Twitter Facebook WhatsApp Buffer Pin It
7.8
Vores vurdering
350 € amazon
Preisvergleich
Technische Daten
oversigt
producent

OPPO

Modell

OPPO Find X5 Lite

specifikationer

 Processor og hukommelse 
CPU: MediaTek Dimension 900 5G
GPU: ARM Mali-G68 MP4
Lagerplads: 8GB LPDDR4X + 256GB UFS2.2
Hukommelsesudvidelse: ja (tredobbelt slot)

 Skærm 
Vis diagonal: 6,43 tommer
Skærmopløsning: 2400 x 1080 pixels
Skærmfrekvens: 90 Hz
Skærmtype: AMOLED
Skærmbeskytter: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingre

 Kameraer 
Hovedkamera: 64 MP (f / 1.7 blænde)
Ultra vidvinkelkamera: 8 MP (119 ° - f / 2.25 blænde)
Makrokamera: 2 MP (f / 2.4 blænde)

Forkamera: 32 MP (f / 2.4 blænde)

 netværk 
Dobbelt SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bänder 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: Bånd 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710MHz-1780MHz, DL: 2110MHz-2180MHz)
TD-LTE: Bånd 38/39/40/41
5G SA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
5G NSA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Føler til omgivende lys
* Accelerometer
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Fingeraftrykssensor (in-display)

 akkumulator 
Batteri: 4.500 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 65W SUPERVOOC
Qi butik: nej

 Andet 
Operativsystem: Android 11 (ColorOS12)
Lyd: 3.5 mm hovedtelefoner / monohøjttalere
Tilslutning: USB-C
Størrelse: 160,6 73,2 x x 7,81 mm
Vægt: 173g

Anmeldelse: OPPO Find X5 Lite

Nyt år, ny OPPO Find X-generation. Med en prisklasse (RRP) på 499 euro (X5 Lite) til 999 euro (X5) og 1399 euro (X5 Pro), er OPPO Find X5-modelserien særdeles alsidig.

OPPO Find X5 Lite Review Header

OPPO Find X5 Lite runder OPPOs nuværende smartphone-generation af, især i bunden. I modsætning til de to high-end-modeller tjener Lite-smartphonen det yderst konkurrencedygtige mellemsegment. Kompromiser med hensyn til udstyr skal accepteres, men for at forudse én ting: OPPO Find X5 Lite vil (i fremtiden) finde sine købere!

OPPO Find X5 Lite: design og finish

Designet af OPPO Find X5 Lite beskrives bedst med ordet "generisk". Kigger man rundt i mellemsegmentet på tværs af producenter, vil man se mange ligheder inden for de forskellige smartphone-mærker.

OPPO Find X5 Lite set bagfra.

Kamerapuklen på bagsiden er typisk for middelklassen og helt anderledes end de to andre OPPO Find X5-modeller. I stedet for et gennemgribende kameraelement med en sømløs overgang, har Lite-modellen sine tre kameraer og LED-blitz indrammet i en rektangulær ramme. Den stikker et par millimeter ud bagfra, så smartphonen ligger fladt på den og vakler, når du skriver. Men ingen grund til bekymring, dette kan observeres med stort set alle smartphones.

OPPO Find X5 Lite-siden med tænd/sluk-knap.

Farvemæssigt har du valget mellem "Starry Black" og "Startrails Blue". Et træk ved farven "Starry Black" er den glitrende blå-sorte farvegradient, der opstår, når lyset rammer den. Farven "Startrails Blue", som skaber et violet glitrende mønster ved hjælp af Laser Direct Imaging (LDI), opfører sig noget anderledes.

OPPO Find X5 Lite bund med USB-C og hovedtelefonstik.

Smartphonen, der er 160,6 mm høj, 73,2 mm bred og 7,81 mm tynd, føles sikker i hånden. Bagsiden af ​​vores testenhed i "Starry Black" har en behagelig tekstur, der ikke giver plads til grimme fingeraftryk. Ryg og stel er lavet af plast, hvilket resulterer i en behagelig let vægt på kun 173 g.

Mod kanterne går ryggen modigt over i den skinnende metalliske ramme. Overgangen er dog ikke problemfri. En lille spalte, hvori snavs kan samle sig, er tilbage. OPPO Find X5 Lite tilbyder ikke beskyttelse mod vand (IP-klassificering).

Det grønne præg på tænd/sluk-knappen, som på en behagelig måde runder designet af, er ikke let for øjet. Selve knapperne, her power-knappen til højre og volumenvippen til venstre, er let tilgængelige, men kunne godt indlejres lidt mere fast i rammen. Tilslutningerne til OPPO Find X5 Lite svarer til en USB-C-opladnings- eller dataforbindelse og et 3,5 mm hovedtelefonstik.

OPPO Find X5 Lite-pakkens indhold

Leveringsomfanget af OPPO Find X5 Lite med beskyttelsescover, hurtigoplader, USB-C-kabel og USB-AC-adapter.

OPPO Find X5 Lite: Skærm

Hvis vi bevæger os til fronten, finder vi en 6,43" AMOLED-skærm med en opløsning på 2400 x 1080 pixels eller 409 PPI. Opdateringshastigheden kan valgfrit indstilles mellem 60 Hz og maks. 90 Hz. Opdateringshastigheden skaleres dog ikke dynamisk.

Parametre, der er værd at nævne, er også en 180 Hz samplingshastighed, et 8-bit farvedisplay (16,7 millioner farver) og en displaylysstyrke på op til 600 nits i sollys. Skærmen er beskyttet af særligt slidstærkt Corning Gorilla Glass 5.

OPPO Find X5 Lite AMOLED-skærm.

Så meget for teorien. I praksis placerer displayet på OPPO Find X5 Lite sig selv midt i feltet. AMOLED-panelet overbeviser med en høj kontrast med en rig sort værdi. Som standard er skærmfarvetilstanden indstillet til Levende. Farverne vises i denne tilstand i stærk, men ikke overmættet og med en varm tone.

DCI-P3-farverummet er dækket 100 procent i denne farvetilstand. sRGB-farverummet er endda 135 procent. Blødere farver kan opnås i tilstanden "Nature". Derudover kan farvetemperaturen løbende korrigeres i "koldere", "standard" og "varmere".

Den automatiske lysstyrkejustering reagerer hurtigt og tilpasser displayets lysstyrke til lysforholdene. I stærkt omgivende lys, især i stærkt solskin, forbliver displayet rimeligt læseligt. OPPO Find X5 Lite føles dog synligt mere behagelig i skyggen. Animationer vises jævnt takket være 90 Hz opdateringshastigheden. Touchskærmen fungerer præcist.

Displayfunktionerne integreret i ColorOS dækker alle forventninger, man kan have til en mellemklassesmartphone. Der er blandt andet en (tidsindstillet) mørk tilstand, en øjenkomforttilstand, en videofarveforstærker og en altid tændt skærm med et tilpasseligt design. Filmelskere drager fordel af HDR10+-understøttelse og Widevine L1-licens, som gør det muligt at streame Netflix i high definition.

OPPO Find X5 Lite: ydeevne

MediaTek Dimensity 900 system-on-chip lover lovende mellemklasseydelse og de nyeste forbindelsesstandarder.

Fremstillet ved hjælp af den effektive 6nm-proces er Dimensity 900 opdelt i en hurtig 8-core CPU (2x Cortex-A78 @2,4GHz og 6x Cortex-A55 @2GHz) og en Mali-G68 MP4 GPU, der er velegnet til mobilspil.

OPPO Find X5 Lite Asphalt 9 Gaming.

Når det kommer til opbevaring, efterlader OPPO intet valg. Smartphonen er kun tilgængelig med 8 GB LPDDR4X RAM og 256 GB UFS2.2 datalagring. Udvidelse af hukommelsen ved hjælp af et microSD-hukommelseskort er en fordel, men sjældent nødvendigt på grund af den rigelige datalagring. I tilfældet med OPPO Find X5 Lite fungerer dette endda uden at undvære et dual SIM (triple SIM slot).

Nuværende forbindelsesstandarder såsom 900G mobilkommunikation (Sub-5 GHz), WiFi 6 (6ax) og Bluetooth 802.11 understøttes også af MediaTek Dimensity 5.2. Mere om det senere.

De test, vi udførte i AnTuTu, Geekbench og 900DMark, giver en indikation af Dimensity 3's gode ydeevne. Et lille sjovt faktum: Smartphonen genkendes af mange benchmark-apps som OPPO Reno 7 5G. Dette er ikke en fejl, for på andre markeder har OPPO Find X5 Lite dukket op som OPPO Reno 7 5G.

Frem for alt er præstationen i hverdagen afgørende, og der er næppe noget at klage over på dette punkt. ColorOS 11, der er baseret på Android 12, er hurtig og smidig at bruge. Apps starter uden en lang indlæsningspause og forbliver i hukommelsen i tilstrækkelig lang tid i forhold til multitasking.

Krævende mobilspil er heller ingen hindring for Dimensity 900. Den grafiske ydeevne er tilstrækkelig til at spille spil som Asphalt 9 eller PUBG problemfrit. Takket være væskekølesystemet holder smartphonen hovedet koldt selv efter lange perioder med kontinuerlig brug uden at forringe ydeevnen.

Den eneste øvre grænse er 90 Hz, som kraftigere chips gør bedre brug af i krævende applikationer. Inden for brugergrænsefladen er Dimensity 900 dog hurtig nok til at betjene skærmen ved 90 Hz det meste af tiden.

OPPO Find X5 Lite: brugergrænseflade

I tilfældet med OPPO Find X12 Lite betyder ColorOS 5 en brugergrænseflade baseret på Android 11. Til OPPO Find X-serien lover OPPO en opdateringsgaranti på 3 Android-opdateringer. Omvendt betyder det, at OPPO Find X5 Lite vil fortsætte med at modtage opdateringer op til Android 14. Ifølge OPPOs opdateringspolitik er sikkerhedsopdateringer garanteret i op til 4 år.

Du kan elske eller hade selve ColorOS: Udseendet er en smagssag, men OPPO giver brugeren valget, når det kommer til ikoner, launchers og lignende. Funktionelt er systemet godt placeret. Særlige funktioner såsom delt skærm-tilstand, som gør det muligt at vise to apps på skærmen, eller den intelligente sidebar, som giver hurtig adgang til apps, er blot nogle få af ColorOS 12s talrige funktioner.

Ud over de relevante Google-tjenester har ColorOS 12 også bloatware (Amazon Shopping, LinkedIn, PUBG osv.) forudinstalleret. Antallet er dog overskueligt, og alle apps kan afinstalleres uden problemer.

OPPO Find X5 Lite: Kamera

Kameraudstyret på bagsiden er opdelt i et 64 MP hovedkamera med f/1.7 blænde, et 8 MP ultra vidvinkel kamera med f/2.25 blænde og 119° synsfelt og et 2 MP makro kamera med f/2.4 blænde og fast fokus.

OPPO Find X5 Lite kameramodul på bagsiden.

På fronten sidder et 32 ​​MP frontkamera med f/2.4 blænde, som højst sandsynligt er en Sony IMX615 billedsensor. Med kameraerne på bagsiden er det rimeligt at antage, at der er installeret sensorer fra Omnivision.

tredobbelt kamera

 Det tredobbelte kamera er primært typisk mellemklassepris. Hvad kameraopsætningen mangler, er noget, der adskiller OPPO Find X5 Lite fra andre mellemklassesmartphones. Andre producenter i samme prisklasse er nogle gange afhængige af sensorer og ekstraudstyr af højere kvalitet, såsom optisk billedstabilisering eller en tabsfri telezoom.

På trods af manglen på ekstraudstyr klarede hovedkameraet i OPPO Find X5 Lite sig godt i vores test. Optagelserne er farvesammenhængende og har en behagelig varm tone uden at miste deres naturlighed. Der er intet i vejen med billedskarpheden og detaljegraden, målt i forhold til prisklassen. Med hensyn til billeddynamik og dybdeskarphed efterlader OPPO Find X5 Lite mange andre konkurrenter.

Det kan være værd at slå nattilstand til under dårlige lysforhold. Den tager en række billeder med forskellige eksponeringsniveauer, som kombineres til ét billede i natbehandling. Til sammenligning er billeder taget i nattilstand normalt mere detaljerede, mere sande i farver og lysere.

Testen viste dog også, at du har brug for en stabil hånd til nattilstanden i OPPO Find X5 Lite. Du skal holde smartphonen stille i op til 6 sekunder for at tage et billede. Nattilstanden tilgiver sjældent vaklen, hvorfor du eventuelt bør undvære den, hvis der er lyskilder nok og lidt "staying still". Her er nogle testbilleder om natten, både med og uden nattilstand.

8 MP ultravidvinkelkameraet kan ikke følge med hovedkameraet. Billeder taget med den er mindre tiltalende i farven, og detaljegraden samt billedskarpheden er synligt reduceret. Det er især bemærkelsesværdigt, når man ser på optagelserne på en stor skærm. Misfarvning på kanten af ​​objekter (kromatisk aberration) forekommer nogle gange.

Makrokameraet på 2 MP er primært et databladsfyldstof uden den store brug. Som det så ofte er tilfældet i mellemområdet, mangler makrokameraet opløsningen til at tage brugbare billeder. Du kan se et testbillede taget med makrokameraet her:

OPPO Find X5 makrokamera testbillede
Hovedkameraet optager videoer i maksimalt 4K med 30 billeder i sekundet. Op til 1080 billeder i sekundet er mulige ved en reduceret 60p opløsning. Videooptagelserne stabiliseres ved hjælp af elektronisk billedstabilisering, men kun i 1080p60 eller 1080p30.

front kamera

Frontkameraet på 32 MP producerer gode billeder med naturlige hudtoner og behagelig farvegengivelse. Detaljeniveauet er godt, men manglen på billedstabilisering har en tendens til at ryste billeder. Lidt lys forstærker effekten yderligere. Frontkameraet klarer portrætter ganske godt, bortset fra enkelte beskæringsfejl.

OPPO Find X5 Lite: tilslutning

Mobilfunk

Der er intet galt med MediaTek Dimensity 6's sub-5 GHz 900G-modem. I testen var modtageydelsen konsekvent fejlfri, og dual SIM fungerede uden problemer. 5G er tilgængelig på begge SIM-slots. OPPO Find X5 Lite understøtter følgende frekvenser og bånd:

  •  GSM: 850/900/1800/1900MHz
  •  WCDMA:  Bänder 1/2/4/5/6/8/19
  •  FDD-LTE: Bånd 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710MHz-1780MHz, DL: 2110MHz-2180MHz)
  •  TD-LTE: Bånd 38/39/40/41
  •  5G SA : 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
  •  5G NSA:  1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

SAR-værdierne for OPPO Find X5 Lite er 1,05W/kg på hovedet og 0,85W/kg på kroppen.

OPPO Find X5 Lite SIM-slot

WiFi & Bluetooth

Den seneste WiFi 6 (802.11ax) understøttes, ligesom Bluetooth 5.2. Smartphonen opfører sig perfekt i WLAN og overbeviser med lang rækkevidde og god datagennemstrømning. Bluetooth lader heller intet tilbage at ønske. Latency-frie og højopløselige audio-codecs (aptX, aptXHD, LDAC) er tilgængelige.

GPS & sensorer

GPS, A-GPS, BeiDou, GLONASS, GALILEO og QZSS positioneringssystemer understøttes til navigation. Smartphonen finder GPS-fixet, som er nøjagtigt inden for få meter, efter blot et par sekunder. I praktisk brug, når du navigerer gennem byen og på tværs af landet, har OPPO Find X5 et stærkt signal uden nogen afvigelser, der er værd at nævne, når positionen skal bestemmes.

Det sensoriske udstyr omfatter en geomagnetisk sensor, en nærhedssensor, en lysstyrkesensor, et accelerometer, en gravitationssensor og et gyroskop. NFC er tilgængelig til kontaktløs betaling, herunder med Google Pay.

fingeraftryks-scannere

På trods af den iøjnefaldende tænd/sluk-knap er fingeraftryksscanneren placeret under skærmen. Dette fungerer pålideligt og hurtigt. Alternativt kan smartphonen også låses op via ansigtsgenkendelse.

Lyd

Desværre kom ingen stereohøjttaler ind i OPPO Find X5 Lite. I stedet skal man nøjes med monolyden, der lyder lidt flad, men har en ordentlig volumen. Hovedtelefoner kan tilsluttes kablet via USB-C eller 3,5 mm stik eller trådløst via Bluetooth. Der er ingen FM-radiofunktion.

OPPO Find X5 Lite: batteri

Batteriet i OPPO Find X5 Lite har en kapacitet på 4500 mAh, hvilket er almindeligt i dag. Takket være den ret sparsommelige MediaTek Dimensity 900 kan der opnås en gennemsnitlig skærm-on-tid på 15 timer. Omregnet til dage kan en køretid på omkring to dage opnås ved normal brug.

Batteriet kan oplades hurtigt ved hjælp af 65W SUPERVOOC opladningsteknologi. Med kun 15 minutter på opladeren er batteriet allerede opladet til 60 procent. OPPO holder sit løfte om at oplade batteriet til 31 procent på kun 100 minutter. Omvendt opladning, dvs. opladning af andre enheder i den modsatte retning, er understøttet.

Preisvergleich

ikonTysk lager
ikonLeveringstid 2-5 arbejdsdage
349,95€
bedømmelse
positiv

Interessant farveeffekt
Anstændig 90Hz AMOLED-skærm
God præstation i hverdagen og i mobilspil
Hovedkameraets optagekvalitet
Nuværende forbindelsesstandarder (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
NFC til kontaktløs betaling
In-display fingeraftryk scanner
God batterilevetid og kort opladningstid (65W SUPERVOOC)

negativ

Forholdsvis høj pris
Ingen IP-klassificering
Generelt uspektakulært kameraudstyr
Indtil videre kun ColorOS baseret på Android 11
Ingen stereohøjttaler

Konklusion

OPPO Find X5 Lite er en anstændig mellemklassesmartphone, der scorer særligt godt på områderne skærm, ydeevne, tilslutning og batteri. Sammenlignet med det konkurrencedygtige mellemklassesegment mangler smartphonen dog et unikt salgsargument. Kameraudstyret er ret uspektakulært på trods af hovedkameraets tilstrækkelige optagekvalitet. Eller med højttaleren, for eksempel, er du fortsat afhængig af mono i stedet for stereo.

Den første ting at kritisere er den høje introduktionspris på 499 euro. Det har OPPO Find X5 Lite simpelthen for lidt at byde på, og en pris på omkring 300 euro ville være meget mere passende sammenlignet med konkurrenterne. Vi antager dog, at prisen vil falde i den nærmeste fremtid. Dette er også tidspunktet, hvor den velfunderede OPPO Find X5 Lite vil finde sine købere.

7.8
Vores vurdering
Timo Altmeyer Avatar
forfatter

Lancerede hjemmesiden techreviewer.de i 2016 og har været aktiv redaktør af nyheder og testrapporter inden for alle teknologiområder lige siden.

Efterlad en kommentar

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.

oversigt
producent

OPPO

Modell

OPPO Find X5 Lite

specifikationer

 Processor og hukommelse 
CPU: MediaTek Dimension 900 5G
GPU: ARM Mali-G68 MP4
Lagerplads: 8GB LPDDR4X + 256GB UFS2.2
Hukommelsesudvidelse: ja (tredobbelt slot)

 Skærm 
Vis diagonal: 6,43 tommer
Skærmopløsning: 2400 x 1080 pixels
Skærmfrekvens: 90 Hz
Skærmtype: AMOLED
Skærmbeskytter: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingre

 Kameraer 
Hovedkamera: 64 MP (f / 1.7 blænde)
Ultra vidvinkelkamera: 8 MP (119 ° - f / 2.25 blænde)
Makrokamera: 2 MP (f / 2.4 blænde)

Forkamera: 32 MP (f / 2.4 blænde)

 netværk 
Dobbelt SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bänder 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: Bånd 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710MHz-1780MHz, DL: 2110MHz-2180MHz)
TD-LTE: Bånd 38/39/40/41
5G SA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
5G NSA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Føler til omgivende lys
* Accelerometer
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Fingeraftrykssensor (in-display)

 akkumulator 
Batteri: 4.500 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 65W SUPERVOOC
Qi butik: nej

 Andet 
Operativsystem: Android 11 (ColorOS12)
Lyd: 3.5 mm hovedtelefoner / monohøjttalere
Tilslutning: USB-C
Størrelse: 160,6 73,2 x x 7,81 mm
Vægt: 173g

Mere fra OPPO
OPPO Find X5 Series headere

Nyheder

OPPO introducerede i dag den nye Find X5 smartphone-serie. OPPO Find X5 Pro (1299 euro) avanceret smartphone og...

reklame

GOGOBedste julibanner