Følg os

Hej, hvad leder du efter?

POCO X4 Pro 5G produktbillede

POCO X4 Pro 5G anmeldelse – Den nye konge af mellemklasses smartphones?!

Testrapport oprettet af Timo A. den 28. februar 2022

POCO X4 Pro 5G smartphone blev præsenteret i dag ved MWC i Barcelona. Vi har testet mellemklassesmartphonen, som koster lige under 250 euro, i næsten to uger. Mere om, hvad den kan, og hvordan den klarer sig i forhold til konkurrenterne.

Twitter Facebook WhatsApp Buffer Pin It
8.5
Vores vurdering
259 € amazon
Preisvergleich
Technische Daten
oversigt
producent

POCO

Modell

POCO X4 Pro 5G

specifikationer

 Processor og hukommelse 
CPU: Qualcomm Snapdragon 695
GPU: Adreno 619
Lagerplads: 6GB / 8GB LPDDR4X + 128GB / 256GB UFS2.2
Memory forlængelse: Ja

 Skærm 
Vis diagonal: 6,67 tommer
Skærmopløsning: 2400 x 1080 pixels
Skærmfrekvens: 120 Hz
Skærmtype: AMOLED
Skærmbeskytter: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingre

 Kameraer 
Hovedkamera: 108 MP Samsung HM2 1/1.52", 0.7µm, PDAF, f/1.9
Ultravidvinkelkamera: 8 MP, f/2.2, 118° vidvinkel
Makrokamera: 2MP, f/2.4

Frontkamera: 16 MP, f/2.4

 netværk 
Dobbelt SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.1
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Føler til omgivende lys
* Accelerometer
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Fingerprint Sensor
* IR blaster

 akkumulator 
Batteri: 5.000 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 67 Watt
Qi butik: nej

 Andet 
Operativsystem: Android 12 (MIUI 13)
Audio: 3.5 mm hovedtelefoner / stereohøjttalere
Tilslutning: USB-C
Størrelse: 164,2 76,1 x x 8,1 mm
Vægt: 205g

Lieferumfang

1x POCO X4 Pro 5G
1x oplader 67W
1x ladekabel
1x beskyttelsesdæksel
1x SIM-nål
1x manual

Anmeldelse: POCO X4 Pro 5G

 Kongen er død, længe leve kongen! Jeg bliver ved med at tænke på denne sætning, hver gang jeg kigger på dagens smartphonemarked. Uanset hvilken prisklasse vi befinder os i, bringer nogle producenter den BEDSTE smartphone på markedet næsten hver uge.

Det er ret svært at holde overblikket og forskellene mellem modellerne ligger i detaljerne. Dette gælder også for POCO X4 Pro 5G, som tilbyder udstyret fra den nyligt introducerede  Redmi Note 11 Pro 5G  bare sæt det i en anden sag.

Tilbud (29. april 2022)

 

POCOs officielle salgspartner "Goboo" har rettet prisen på POCO X4 Pro 5G igen. I det aktuelle tilbud er smartphonen tilgængelig i 6+128GB hukommelsesvarianten til 244 euro. Har du brug for mere hukommelse, kan du få POCO X4 Pro 5G med 8+256GB hukommelse for 274 euro. Et tillæg, der bestemt er det værd!

Med hurtig og gratis fragt fra Tyskland vil smartphonen være hos dig inden for få arbejdsdage. Garantien er 2 år.

Shop

5 € kupon - POCO X4 Pro 5G

Med vores eksklusive Goboo rabatkode kan du købe POCO X4 Pro 5G smartphonen reduceret for kun 244€.
TECHREVIEWER
VIS KUPON
5€ Rabatt
Gyldig indtil kampagnens afslutning

Du skal blot ringe til vores eksklusive 5 Euro rabatkode ovenfor og indtaste den i indkøbskurven hos Goboo.

POCO X4 Pro 5G: design og finish

Designet af POCO X4 Pro 5G er enestående. Usædvanligt godt eller dårligt skal alle kende selv, men smartphonen tiltrækker bestemt opmærksomhed. Det afgørende her er den enorme "kamerapukkel" med POCO-aftryk, som fylder næsten hele den øverste del af ryggen. Det er ikke alle, der bryder sig om det, for ikke kun stikker pukkelen (1,5 mm) langt ud af kabinettet, men 108 MP hovedkameraet på pukkelen har også sin egen bezel, som også stikker et par millimeter ud af pukkelen. Støv og snavs har det nemt her. 

POCO X4 Pro 5G smartphone bagcover i Laser Black.

Dimensionerne på smartphonen er også massive. Med en størrelse på 164 x 76 x 8,3 mm og en vægt på 205 g er POCO X4 Pro 5G en rigtig banger. Ikke desto mindre ligger den forholdsvis kantede smartphone ganske godt i hånden. Vægtfordelingen er ikke toptung og betjeningsknapperne til højre er let tilgængelige, hvilket ikke er en selvfølge for en 6,67 tommer smartphone. Der er lidt beskyttelse mod sprøjtevand iht. beskyttelsesklasse IP53.

POCO X4 Pro 5G smartphone bund med USB-C og SIM slot.

Den reflekterende glasbagside skaber et interessant look. Alt efter hvordan du vender smartphonen i lyset, skabes der en effekt, der minder lidt om forlygter eller en laserstråle. Hver af modellerne har i øvrigt effekten. Det er lige meget om du vælger "Laser Black", "Laser Blue" eller "POCO Yellow". POCO har ikke en ensfarvet farve i sit sortiment her! Den matte plastramme giver en attraktiv kontrast.

POCO X4 Pro 5G smartphone top med 3.5 mm stik.

Der er ikke noget galt med forarbejdningskvaliteten. Leveringsomfanget inkluderer POCO X4 Pro 5G, et gennemsigtigt beskyttelsescover, en 67W hurtigoplader, et USB-C-kabel, en SIM-nål til at åbne SIM-porten og en hurtigstartguide. En skærmbeskytter er allerede på skærmen.

POCO X4 Pro 5G: Skærm

Skærmen på POCO X4 Pro 5G har en diagonal på 6,67 tommer. Det er et AMOLED DotDisplay med en opløsning på 2400 x 1080 pixels og en maksimal lysstyrke på 1200 nit. Derudover er der en høj opdateringshastighed på 120 Hz og en samplinghastighed på 360 Hz. Skærmen er beskyttet af Cornings Gorilla Glass 5.

POCO X4 Pro 5G smartphone 6,67 tommer skærm.

I hvert fald siden den billige Redmi Note 11 Xiaomi har vist, at du også kan installere fremragende AMOLED-skærme i de lavere priskategorier. POCO X4 Pro 5G følger trop, fordi skærmen ikke skal gemme sig for meget dyrere konkurrence. Typisk AMOLED overbeviser skærmen med rige farver, høj kontrast og perfekt synsvinkelstabilitet.

Lysstyrken på skærmen er anstændig. Displayet er stadig nemt at læse selv i solskin. Farvetemperaturen er sat relativt neutralt. Kan du ikke lide det, kan du justere farvetemperaturen individuelt i displayindstillingerne. Det samme gælder for farvemætningen, som kan skiftes i tilstandene "Vivid", "Saturated" og "Standard".

Med hensyn til opdateringshastighed følger POCO X4 Pro 5G med tiden. Takket være 120 Hz opdateringshastigheden ser animationer og hurtige swiping-bevægelser virkelig glatte ud. De 120 Hz bremses lidt af Snapdragon 695, som klarer sig godt i sig selv, men ikke byder på særligt høje ydeevnereserver.

Men der er en virkelig irriterende ting. Nemlig det altid tændte display. For mig betyder "altid-på" "altid tændt". Xiaomi eller POCO ser det lidt anderledes. Der er en altid tændt funktion, men den slukker efter 10 sekunder. Kun et tryk med fingeren på displayet viser "Always-On"-overfladen igen. At ændre det hele i indstillingerne virker desværre ikke. Der er kun denne 10 sekunders funktion. Medlidenhed!

POCO X4 Pro 5G: ydeevne

Qualcomm Snapdragon 695 fortsætter. Denne 6nm-chip er hjertet i POCO X4 Pro 5G. Den er opdelt i en 8-core CPU (2x Cortex-A77 @2.2 GHz | 6x Cortex-A55 @1.7 GHz) og en Adreno 619 GPU. Derudover understøtter Snapdragon 695 hurtig 5G mobilkommunikation, dual-AC WiFi og Bluetooth 5.1.

Når det kommer til lagerplads, kan du vælge mellem 6 GB eller 8 GB RAM (LPDDR4X) og 128 GB eller 256 GB datalager (UFS2.2). Udvidelse af datalageret med et microSD-hukommelseskort virker. Her er nogle benchmarkresultater: 

Resultaterne er en god indikation af, at Snapdragon 695 langt fra er en af ​​de stærkeste mobile platforme på markedet. Ydeevnen i hverdagen er dog meget mere relevant end et benchmark-resultat, og der er faktisk lidt at klage over. Almindelige opgaver udføres hurtigt og uden seriøse vente- eller læssetider. Hurtige ændringer gennem apps eller billedændringer i billedgalleriet er stort set problemfri.

POCO X4 Pro 5G kan derimod ikke hævde sig som en smartphone for gamere. 120 Hz opdateringshastigheden nås ikke i de fleste mobilspil. Du skal også forvente ydeevnetab i særligt krævende spil som PUGB Mobile eller Call of Duty Mobile. Her er det tilrådeligt at indstille grafikken til det laveste detaljeringsniveau. Så kan disse spil også spilles uden at stamme. Temperaturrelaterede flaskehalse forekommer ikke. Smartphonen udvikler kun en lille mængde varme under fuld belastning.

POCO X4 Pro 5G: brugergrænseflade

Fordi POCO er et Xiaomi-mærke, er brugergrænsefladen også Xiaomis eget MIUI-operativsystem. Dette er forudinstalleret her som "MIUI 13 (For POCO)". Forskellen til Xiaomi eller Redmi smartphonen er den såkaldte "launcher", som tilpasser interfacets udseende til POCO. Du kan selvfølgelig også downloade ethvert tema fra den integrerede temabutik.

MIUI 13, der er installeret her, er stadig baseret på Android 11. Efter al sandsynlighed kommer der en opdatering til Android 12 i første halvdel af året. Ellers er opdateringspolitikken for Xiaomi og POCO en af ​​de bedre. I gennemsnit er enhederne forsynet med opdateringer i 3 år.

Nu til de funktioner, som MIUI 13 har at tilbyde. Ud over den allerede nævnte temastarter, som kan bruges til at tilpasse udseendet af brugergrænsefladen, er der også nogle "særlige funktioner". En praktisk sidebjælke med hurtig adgang til apps kan vises som et overlay. Så er der flydende vinduer, hvor du kan skjule apps. Dette gør multitasking nemmere, fordi du kan arbejde med to apps på samme tid i delt skærm.

Det er også muligt at oprette to uafhængige brugerprofiler med MIUI 13. Det gør det endnu nemmere at adskille forretning fra privatliv. En ting, der er lidt irriterende, er de mange forudinstallerede tredjeparts-apps, som du egentlig ikke har brug for. Udover diverse shopping-apps er sociale medie-apps også forudinstalleret. Du kan selvfølgelig bare smide de uønskede apps ned.

POCO X4 Pro 5G: Kamera

Kameraenheden på bagsiden skulle ikke have været så stor, for der er kun 3 objektiver i alt, selvom første øjekast giver indtryk af 5 objektiver. Men den ene efter den anden.

POCO X4 Pro 5G bagkamera.

POCO X4 Pro 5G bruger en 108 MP Samsung HM2-sensor (blænde f/1.9, 1/52″) som hovedkamera, så er der et 8 MP Sony IMX355 ultra vidvinkelkamera (blænde f/2.2, 118°) og et 2 MP makrokamera ( Aperture f/2.4) . De to andre cirkler i kvartetten indeholder en LED-blitz og den anden kredser om ordet "AI". Ren pynt altså! Foran er frontkameraet på 16 MP.

hovedkamera

Hovedkameraet på 108 MP er på et godt mellemtoneniveau. Billederne taget i løbet af dagen overbeviser med en passende mængde detaljer og et behageligt naturligt farveskema. Det viser for eksempel himlen på testbillederne, som skinner smukt blåt, når der er meget solskin. Billeddynamikken er der heller ikke noget galt med. Det dynamiske område kender sine grænser, men alvorligt druknede lavpunkter og udbrændte højdepunkter er en sjældenhed.

Iøjnefaldende billedfejl på grund af kromatisk aberration forekommer ikke. Billedskarphed og detaljeringsgrad falder lidt ud mod kanterne, men det påvirker på ingen måde helhedsindtrykket for meget. Autofokusen reagerer hurtigt, og udløsningstiden er lav.

Optagekvaliteten er velbevaret under dårlige lysforhold. Den store sensor og pixel binning viser, hvad de kan her. Sensoren har billedstøj under kontrol. Detaljeringsgraden er ikke reduceret for meget, og farverne er velbevarede. POCO X4 Pro 5G lider ikke af træg autofokus og lange lukketider om natten.

Når det omgivende lys er lavt, er det tilrådeligt at slå nattilstanden til. I mange tilfælde giver nattilstanden et højere lysudbytte med flere detaljer og et højere dynamikområde.

Ultra vidvinkel

Man kunne sagtens antage, at 8 MP Sony IMX355 er blevet Xiaomis standardsensor i mellemsegmentet. Sensoren er trods alt ikke så modtagelig for kritik. Selvfølgelig kan UWK af POCO X4 Pro 5G ikke følge med avancerede enheder, men optagekvaliteten er stadig fuldstændig tilstrækkelig. Der er næsten ingen forvrængning, detaljer og billedskarphed er rimelig okay og billeddynamikken er også rigtig.

Andre sensorer og optagefunktioner

Du skal ikke have nogen forventninger til makrokameraet. 2 MP-sensoren er en spaltefylder, der forskønner specifikationsarket. Ikke mere! Kamera-appen er nem at bruge. Der er en foto-, video- og portrættilstand, en pro-tilstand for erfarne brugere og mange andre gimmicks. Som et alternativ til MIUI-kamera-appen er det værd at tage et kig på de forskellige GCam-tilbud og eksperimentere. Googles GCam app kan ofte også forbedre optagekvaliteten, for udover sensorerne spiller softwaren også en afgørende rolle.

Videofunktionen på smartphonen er skuffende. En højere opløsning end 1080p ved 30 billeder i sekundet kan ikke indstilles. Det skyldes ikke MIUI kamera-appen, men Snapdragon 695, som ikke understøtter 4K. Elektronisk billedstabilisering er tilgængelig, men den reagerer meget rykkende, og bevægelsessekvensen ser urealistisk ud.

Optagekvaliteten på frontkameraet på 16 MP gør dig ikke nødvendigvis til en Instagram-model, men du kan tage en eller to flotte selfies. Videoopløsningen på frontkameraet er også begrænset til 1080p ved 30 billeder i sekundet på grund af processoren.

POCO X4 Pro 5G: tilslutningsmuligheder og sensorer

Mobilfunk

Snapdragon X51-modemet fra POCO X4 Pro 5G mestrer 5G SA og NSA. Den er derfor forberedt til nutiden og fremtiden. Da den blev testet i 5G-netværket, imponerede smartphonen med sin solide hastighed og stabilitet. Du behøver ikke bekymre dig om mobiltelefonens frekvenser. De sædvanlige frekvenser i Europa er alle understøttet.

POCO X4 Pro 5G etui bagpå.

VoLTE- og VoWiFi-metoderne til taletelefoni understøttes. Dual SIM er muligt med to Nano SIM-kort. Slot 2 deler dog pladsen med muligheden for hukommelsesudvidelse, som går tabt, når du bruger dual SIM.

Wi-Fi og Bluetooth

Desværre kom hurtig WiFi 6 ikke ind i POCO-smartphonen. Her kan du nøjes med Dual-AC WiFi, som klarer sig ganske godt i forhold til datagennemstrømning og forbindelsesstyrke. Bluetooth 5.1 gav heller ingen problemer. Den automatiske forbindelse i bilen fungerede uden problemer.

GPS og sensorer

I testen navigerede POCO X4 Pro 5G pålideligt fra A til B. For at gøre dette bruger den GPS, GLONASS, Galileo og Beidou. Bortset fra IR-blasteren er sensorerne standard. IR-blasteren er en funktion, som især Xiaomi godt kan lide at installere. Dette kan bruges til at styre fjernsyn, medieafspillere og andre enheder, forudsat at de kan adresseres via infrarød. Smartphonen har allerede den Mi fjernbetjeningsapp, der kræves til kontrol.

 NFC er ombord på den europæiske POCO X4 Pro 5G. Du bør dog sikre dig, at ikke alle landeversioner har NFC installeret.

POCO X4 Pro 5G smartphone fra oven.

fingeraftryks-scannere

Fingeraftryksscanneren nåede ikke under skærmen på denne smartphone. I stedet er den blevet integreret i tænd/sluk-knappen på siden. Oplåsning fungerede pålideligt og hurtigt i testen.

stereohøjttalere

Lyden af ​​stereohøjttaleren er kraftfuld og høj uden forvrængning. Lydeffekter leveres i form af Dolby Atmos. Hovedtelefoner eller eksterne højttalere kan tilsluttes via et 3.5 mm-stik, Bluetooth eller USB-C. Lyd-codecs i høj opløsning, såsom aptX, understøttes til Bluetooth-forbindelser. Det er endda muligt at modtage FM-radio med kablede hovedtelefoner.

POCO X4 Pro 5G: Batteri

Til sidst et par ord om batteriet. Den har en kapacitet på 5000 mAh og holder ret lang tid takket være den effektive Snapdragon 695. I testen skulle smartphonen kun tilsluttes hver anden dag. Standby-forbruget er ekstremt lavt, så kun 2-3 procent af batteriet gik tabt om natten.

67 watt hurtigopladningsfunktionen oplader smartphonen til 15 procent på kun 55 minutter. En fuld opladning tager 41 minutter. Trådløs opladning understøttes ikke.

Preisvergleich

ikonTysk lager
ikonLeveringstid 2-5 arbejdsdage
259,43€
ikonEuropæisk lager
ikonLeveringstid 2-5 arbejdsdage
284,00€
bedømmelse
positiv

Chic lasereffekt
AMOLED -display med 120 Hz opdateringshastighed
God hverdagspræstation
MIUI 13 brugergrænseflade
God mobiltelefonmodtagelse (5G, VoLTE, VoWiFi)
NFC til kontaktløs betaling (EU -version)
Præcis navigation
Stereohøjttalere med Dolby Atmos
Meget god batterilevetid og 67W hurtig opladning

negativ

Stor og tung
"Always-On" kun i 10 sekunder
Processor nedgradere til forgænger
Videoer kun i 1080p30

Konklusion

POCO X4 Pro 5G er en fantastisk smartphone i mellemklassen, der scorer godt inden for skærm, tilslutning og batteri. Næppe nogen konkurrent tilbyder en smartphone med 120 Hz AMOLED-skærm og 5G mobiltelefonunderstøttelse til 249 euro, som også kan lades fuldt op på knap 40 minutter.

Kameraet på POCO-smartphonen er på et godt mellemniveau. Der er kun få enheder, der klarer sig bedre i denne prisklasse. Optagekvaliteten er overbevisende både om dagen og om natten. Kameraet får dog en rigtig dæmper fra Snapdragon 695. Dette understøtter ikke 4K-videooptagelser, hvilket begrænser videoopløsningen på POCO X4 Pro til 1080p30.

Også i andre henseender er Snapdragon 695 en nedgradering til den tidligere POCO X3 Pro-model med Snapdragon 860-chip. Forskellen i ydeevne er mindre mærkbar i hverdagen, men så meget desto mere i de nuværende mobilspil, der kun kører problemfrit i et reduceret detaljeringsniveau. En stor fordel er dog 6nm fremstillingsprocessen af ​​Snapdragon 695. Dette gør chippen meget mere effektiv, hvilket resulterer i længere batterilevetid.

8.5
Vores vurdering
Timo Altmeyer Avatar
forfatter

Lancerede hjemmesiden techreviewer.de i 2016 og har været aktiv redaktør af nyheder og testrapporter inden for alle teknologiområder lige siden.

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. POCO blæser

    28. Februar 2022 22 til: 48

    Det er virkelig en skam, at Xiaomi slap af med Snapdragon 860. Havde håbet at få Snapdragon 870, men 695 er en virkelig dårlig joke.

    • Timian Admin

      3. Marts 2022 18 til: 52

      Det er virkelig en skam, især når det kommer til spil. Men ellers kører smartphonen behageligt problemfrit i hverdagen.

  2. Ric

    1. Marts 2022 13 til: 02

    Hej, understøttes Widevine L1, så jeg kan se Netflix i FHD gennem det? LG

    • Timian Admin

      3. Marts 2022 18 til: 50

      Hej Ric, sikker på at du kan se Netflix i FHD. Widevine L1 er understøttet. 🙂

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.

oversigt
producent

POCO

Modell

POCO X4 Pro 5G

specifikationer

 Processor og hukommelse 
CPU: Qualcomm Snapdragon 695
GPU: Adreno 619
Lagerplads: 6GB / 8GB LPDDR4X + 128GB / 256GB UFS2.2
Memory forlængelse: Ja

 Skærm 
Vis diagonal: 6,67 tommer
Skærmopløsning: 2400 x 1080 pixels
Skærmfrekvens: 120 Hz
Skærmtype: AMOLED
Skærmbeskytter: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingre

 Kameraer 
Hovedkamera: 108 MP Samsung HM2 1/1.52", 0.7µm, PDAF, f/1.9
Ultravidvinkelkamera: 8 MP, f/2.2, 118° vidvinkel
Makrokamera: 2MP, f/2.4

Frontkamera: 16 MP, f/2.4

 netværk 
Dobbelt SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.1
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Føler til omgivende lys
* Accelerometer
* Proximity Sensor
* E-kompas
* gyroskop
* Fingerprint Sensor
* IR blaster

 akkumulator 
Batteri: 5.000 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 67 Watt
Qi butik: nej

 Andet 
Operativsystem: Android 12 (MIUI 13)
Audio: 3.5 mm hovedtelefoner / stereohøjttalere
Tilslutning: USB-C
Størrelse: 164,2 76,1 x x 8,1 mm
Vægt: 205g

Lieferumfang

1x POCO X4 Pro 5G
1x oplader 67W
1x ladekabel
1x beskyttelsesdæksel
1x SIM-nål
1x manual

Mere fra POCO
POCO F4 smartphone headere

Nyheder

Xiaomi-datterselskabsmærket "POCO" har introduceret den nye POCO F4. Hovedkameraet er mærkets første smartphone, der drager fordel af optisk billedstabilisering (OIS) for at forhindre rystende...

reklame

GOGOBedste julibanner