Følg os

Hej hvad leder du efter?

SJCAM SJ8 Pro Action Cam

SJCAM SJ8 Pro Test - Action Cam med 4K ved 60 FPS

Opdateret af Timo Altmeyer den 16. februar 2022

Aktionen Cam fabrikant "SJCAM" har også udgivet 2018 en ny modelserie. Dette omfatter 3-modeller fra det lave budget til high end-segmentet. Den følgende gennemgang, vi beskæftiger os med den SJCAM SJ8 Pro, topmodellen i serien. Udstyret med en Ambarella H22 billedprocessor, som gør det muligt, blandt andet 4K optagelse med op til 60 billeder i sekundet, Pro model manøvrerede mindst moderat udstyr ved siden af ​​high-end Handling Webcams kendte producenter.

8.4
Vores vurdering
Technische Daten
oversigt
producent

SJCAM

Modell

SJCAM SJ8 Pro

specifikationer

 Hardware 
Billedprocessor: Ambarella H22
Billedsensor: Sony IMX377

Skærm: 0.96 + 2.33 tommer IPS
* 720 x 480
* 370 PPI
* Berøringsskærm

Tilslutninger: USB-C
SD-kort: SDHC / SDXC op til 128 GB
Batteri: 1200 mAh

 Videoopløsning 
4K @24/25/30/50/60
4K Ultra @ 24 / 30
2.7K @24/25/30/50/60
1440p @24/25/30/50/60
1080p @24/35/30/50/60/120
1080p Ultra @ 50 / 60
720p @ 240

 opløsning 
12MP
10MP
8MP (16: 9 eller 4: 3)
5MP
3MP
2MP

 Andet 
* WiFi, Bluetooth og App
* Time Lapse
* Slow
* Selvudløser
* Loop Recording
* Serieoptagelse
* EIS
* Dash cam

Lieferumfang

1x SJCAM SJ8 Pro
12x monteringer
2x klæbende puder
1x hus
1x husdæksel
1x linsedæksel
1x batteri
1x ladekabel
1x rengørings klud
1x brugervejledning

Forord: SJCAM SJ8 Pro

Efter et år fyldt med lækager frigav SJCAM SJCAM SJ2018-modellen i begyndelsen af ​​8. Dette inkluderer 3 modeller af forskellige prisklasser og funktioner.

SJCAM SJ8 modeller

  • Enhedsmodellen "SJCAM SJ8 Air" er allerede tilgængelig for mindre end 100 € og er udstyret med moderne udstyr takket være Panasonic MN34112PA-billedsensor og USB-C-interface.
  • Mellemklasse-modellen "SJCAM SJ8 Plus" koster lige under 150 € og er i stand til at producere native 96683K-optagelser takket være kombinationen af ​​NTK117-billedprocessor og Sony IMX4-billedsensor.
  • Topmodellen er "SJCAM SJ8 Pro". Udstyret med en Ambarella H22-billedprocessor og en Sony IMX377-billedsensor producerer Action Cam native 4K-videooptagelser med op til 60 billeder i sekundet. En 2.33 tommer berøringsskærm letter betjening. Action Cam er prissat til omkring € 200.

Første indtryk af SJCAM SJ8 Pro

Leveringsomfang og tilbehør

Actioncams fra SJCAM leveres med et generøst leveringsomfang. Ud over det vandtætte hus er der også adskillige beslag, klæbepuder og reservedele inkluderet. Der er også inkluderet et ekstra husdæksel med en resistiv overflade. Det betyder, at berøringsskærmen stadig kan bruges på trods af det vandtætte hus! En flersproget instruktionsmanual er også inkluderet.

SJCAM SJ8 Pro leveringsomfang

Ikke inkluderet, men valgfrit tilgængeligt er en ekstern mikrofon (€ 10), en fjernbetjening (€ 15), udskiftningsbatterier (€ 4), en batterioplader (€ 6), et USB-C FPV-kabel (€ 4) og (UV ) Filter (fra 4 €).

Til SJCAM tilbehør

Design og udførelse

På trods af den nye modelserie forbliver SJCAM stort set tro mod det tidligere design. Den rektangulære kasse måler 62.5 x 41 x 28.8 mm og vejer 85 g. I stedet for en ædel husramme lavet af aluminium, som det er tilfældet med  SJCAM SJ7 Star  var tilfældet, blev et skridsikkert, gummieret plastikhus valgt. Action Cam er konfigureret som følger: 

SJCAM SJ8 Pro front

Ved siden af ​​linsen er der en 0.96 tommer OLED-skærm med to status-LED'er over den. En af de to mikrofoner er placeret nederst til højre.

SJCAM SJ8 Pro-tænd / sluk-knap

Husets ramme består af en udløsnings- og kontrolknap øverst, en tænd / sluk-knap på siden og USB-C-stikket skjult bag et dæksel. Der er ingen separat HDMI-grænseflade. Et valgfrit USB-C FPV-kabel er tilgængeligt til transmission af videosignaler.

SJCAM SJ8 Pro top

Batterirummet med en tilstødende ¼ tommer skrueforbindelse er placeret på undersiden. Batterirummet åbnes ved hjælp af en foldemekanisme. MicroSD-hukommelseskortslotten er placeret inde i batterirummet.

SJCAM SJ8 Pro stik

Størstedelen af ​​den bageste er taget op af 2.33 tommer IPS farvedisplay. Der er også et statuslys til venstre på displayet.

SJCAM SJ8 Pro Display

Skærm og berøringsskærm

SJCAM SJ8 Pro er udstyret med to skærme. Den forreste 0.96 tommer OLED-skærm giver et praktisk overblik over optagetilstand, optagetid, den resterende lagringskapacitet og batteriniveauet.

Bagsiden er 2.33 tommer IPS-skærm med berøringsskærm. Sammenlignet med konkurrencemodellerne YI 4K + (2.19 tommer) og GoPro HERO6 (2 tommer) tilbyder SJCAM SJ8 Pro med en af ​​de største skærme. Opløsningen er 720 x 480 pixels, hvilket resulterer i en knivskarp 370 PPI.

SJCAM SJ8 Pro Display

I praksis imponerer skærmen med sin høje lysstyrke. Selv stærkt solskin eller forekomst af lys har kun en mindre indflydelse på læsbarheden. Farver og kontrast er overbevisende. Stryg- og berøringsbevægelser genkendes nøjagtigt af berøringsskærmen.

Hardware

Billedprocessoren hedder Ambarella H22 og er et system-on-chip specielt designet til action-kameraer, som med hensyn til ydeevne er placeret mellem en Ambarella H2 og Ambarella A12 SoCs. I kombination med Sony IMX377 billedsensor, som forresten også er i  YI 4K +  bruges, er SJCAM SJ8 Pro i stand til at optage videoer indbygget i 4K på 60 billeder per sekund.

Yderligere hardwarefunktioner er et dual-band WiFi (802.11 a / b / g / n) og Bluetooth-modul, et 6-akset gyroskop til billedstabilisering og to støjreducerende mikrofoner.

Idriftsættelse og brugergrænseflade

SJCAM SJ8 Pro genkender micro SDXC-hukommelseskort med en hukommelsesstørrelse på op til 128 GB. Samsung EVO Plus Micro-SDXC med en hukommelsesstørrelse på 64 GB, der blev brugt i testen, blev genkendt uden problemer. Et hukommelseskort med en UHS-4-interface anbefales til 60K3-videooptagelser med høj opløsning. 

Til det passende hukommelseskort

Idriftsættelsen adskiller sig ikke fra andre action-kameraer. Indsæt hukommelseskort og batteri, tænd SJ8 Pro, og start filmen. Brugergrænsefladen er tilgængelig på flere sprog inklusive tysk.

 Nuværende firmware opdateringer kan hentes fra producentens hjemmeside. Derudover kan opdateringer modtages og installeres direkte via SJCAM Zone App. Følgende trin er vigtige, når du installerer en opdatering manuelt: 

  1. Formater hukommelseskort i filsystemet FAT32.
  2. Kopier firmware i .BIN-format til rodmappen.
  3. Indsæt et hukommelseskort i Action Cam.
  4. Kontroller, om Action Cam-batteriet er opladet / om nødvendigt tilsluttet strømkilden.
  5. Sæt hukommelseskort i, og aktiver Action Cam.
  6. Installationen starter automatisk! Alternativt: Tryk på firmwareversionen i Indstillinger og bekræft opdateringen.
  7. Kør opdatering. Opdater status, der kan genkendes af lysdioder.
  8. Fjern og formater hukommelseskortet.
  9. Brug Action Cam som normalt.

Hver af de tre SJCAM SJ8 modeller leveres med en anden brugergrænseflade. Brugergrænsefladen til SJCAM SJ8 Pro svarer til YI 4K + bygge op. Ud over livebilledet og kamerastatus giver startskærmen også adskillige hurtige adgangsindstillinger. Her er en oversigt:

 

Hvis du stryger lodret over skærmen, åbnes den såkaldte "skiftmenu". En skærmlås deaktiverer berøringsskærmen for at forhindre uønskede indtastninger. WiFi-skifteren kan bruges til at aktivere eller deaktivere kameraets WiFi. FPV-tilstand muliggør transmission af videosignal, hvis det separat tilgængelige FPV-kabel er tilsluttet. Fjernkontakten opretter forbindelse til den valgfri Bluetooth-fjernbetjening.

 I praksis kæmper brugergrænsefladen stadig med et par problemer. Nedbrud under en optagelse er ikke ualmindeligt. I testen var der også flere hang-ups, der kun kunne fjernes ved at fjerne batteriet. De senest frigivne firmwareopdateringer eliminerede i det mindste de samlede nedbrud, men de uregelmæssige hang-ups forekommer stadig lejlighedsvis!

Indstillinger

Indstillingsmenuen kan vises i den klassiske "listestil" eller i "SJCAM-stil" med ikoner. Underinddelingen foretages i "Optagelsesindstillinger" og "Generelle kameraindstillinger". Her er en oversigt over alle optagetilstande og indstillingsmulighederne:

skydning

  • Video - Optagelsestilstand til traditionelle videooptagelser
  • Video Lapse - Optagelsestilstand for time-lapse-optagelser
  • Langsom bevægelse - Optagelsestilstand til slow motion skud
  • Foto - Optagelsestilstand for traditionelle stillbilleder
  • Photo Lapse - Time-lapse-fotooptagelsestilstand
  • Burst Mode - Optagelsestilstand til seriefotografering
  • Video + Foto - Samtidig optagelse af video og foto
  • Auto Mode - Optagelsestilstand for at bruge kameraet som Dash Cam

optagelsesindstillinger

 videotilstand 

  • Opløsning - 4K @ 24 / 25 / 30 / 50 / 60 | 4K Ultra @ 24 / 30 | 2.7K @ 24 / 25 / 30 / 50 / 60 | 1440p @ 24 / 25 / 30 / 50 / 60 | 1080p @ 24 / 35 / 30 / 50 / 60 / 120 | 1080p Ultra @ 50 / 60 | 720p @ 240
  • Eksponering - + 2 til -2 i 0.5 trin
  • Hvidbalance - Automatisk | Dagslys | Overskyet | Fluorescerende | neddykket
  • Farve - SJCAM | flad
  • Målemodus - Center | Spot | gennemsnit
  • Gyrosensor - Til / Fra
  • Kodning - H265 | H264
  • Lydstyrke - 0 til 10
  • Skarphed - stærk | Normal | blød
  • Forvrængningskorrektion - Til / Fra
  • Loop recording - Til / Fra
  • Filstørrelse - 1 til 20 minutter
  • Kvalitet - God | Normal | økonomi
  • ISO - MAX 100 til MAX 6400 (100 - 6400)
  • Lyd - Til / Fra
  • Timestamp - Til / Fra

 Foto-indstilling 

  • Opløsning - 12MP | 10MP | 8MP (16: 9 eller 4: 3) | 5MP | 3MP | 2MP
  • Eksponering - + 2 til -2 i 0.5 trin
  • Hvidbalance - Automatisk | Dagslys | Overskyet | Fluorescerende | neddykket
  • Farve - SJCAM | flad
  • Målemodus - Center | Spot | gennemsnit
  • ISO - Automatisk | 100 til 6400
  • Lukkerhastighed - Automatisk | 1 / 500 | 1 / 240 | 1 / 120 | 1 / 60 | 1 / 30 | 1 / 20 | 1 / 10 | 1 / 5 | 1 / 2 | 2 | 5 | 10 | 15 | 20 | 30 | 60 sekunder
  • Skarphed - stærk | Normal | blød
  • Forvrængningskorrektion - Til / Fra
  • Timestamp - Til / Fra
  • RAW - Til / Fra
  • Billedkvalitet - God | Normal | økonomi

 Generelle indstillinger 

  • Sprog - Engelsk | Fransk | Tysk | Spansk | Italiensk | Portugisisk | Kinesisk | Japansk | Koreansk | Tjekkisk | Slovensk | Dansk | Nederlandsk | tyrkisk
  • WiFi - Til / Fra
  • WLAN-frekvens - 2.4 GHz | 5 GHz
  • format
  • Automatisk slukning - Fra | 3 til 10 minutter
  • Screensaver - Off | 30 sekunder - 5 minutter
  • Front Display - Til / Fra
  • Indikatorlampe - Til / Fra
  • Tastetone - tænd / sluk
  • skærmens lysstyrke
  • farvetemperatur
  • Ekstern mikrofon - Til / Fra
  • Dato og klokkeslæt
  • Cardanic Control - Til / Fra
  • Frekvens - 50 Hz | 60 Hz
  • defaults
  • ISO Information
  • Brugergrænseflade - Classic | SJCAM
  • Udgave

"SJCAM Zone" App

Fjernbetjening af SJCAM SJ8 Pro er mulig via SJCAM Zone-appen. Appen er tilgængelig til Android- og iOS-mobilenheder i de respektive appbutikker. Alternativt kan Action Cam også fjernstyres med den valgfri SJCAM Remote.

Forbindelsen mellem Action Cam og den mobile enhed oprettes via WiFi. Kameraet opretter sit eget WLAN til dette formål. En forbindelse kan etableres via 2.4 GHz såvel som 5 GHz. SSID og WLAN-adgangskoden (12345678) er faste og kan ikke konfigureres frit!

Ud over live billedoutput inklusive statusvisning kan alle kameraindstillinger foretages via appen. Du kan få adgang til kameraets hukommelseskort via galleriet. Optagelser kan downloades til den mobile enhed og også deles direkte på sociale medier.

Forbindelsen var ikke noget problem i testen. Forbindelsen er stabil op til nogle få meter og kun lidt forsinket. Kun fra ca. 5 meter forekom i de test-isolerede billedgenstande, og transmissionen blev i stigende grad forsinket. Dataoverførselshastigheden ved adgang til SD-hukommelseskortet er gennemsnitligt.

optagekvalitet

Videokvalitet af SJCAM SJ8 Pro

Kompression og bitrate

SJCAM SJ8 Pro er et native 4K-actionkamera, der tager optagelser med op til 60 billeder i sekundet. Ambarella H22-billedprocessoren muliggør kodning i H.264 eller den nuværende H.265- eller HEVC-standard. Fordelene ved HEVC er større komprimering og den resulterende mindre filstørrelse på trods af ensartet kvalitet. Optagelsesformatet er MP4.

Med en konventionel Samsung SDXC Evo U3 er video-bithastigheden 4K ved et gennemsnit på 60 Mbit / s og 4K @ 60 ved 100 Mbit / s. Bithastigheden ved lav opløsning er skuffende. En 1080p-optagelse når en bithastighed på kun 18 Mbit / s! Bithastigheden for lydoptagelsen er 128 kbit / s.

SJCAM SJ8 Pro anmeldelse | 4K @ 60 Sample Footage / Testoptagelse

Farver, detaljer og kontrast

Optagekvaliteten af ​​SJCAM SJ8 Pro er sammenlignelig med den for de konkurrerende modeller fra YI Technology og GoPro. For at opnå fremragende videokvalitet kræver Action Cam dog meget finjustering og skal gentagne gange indstilles til den respektive scene. Med optimerede optagelsesindstillinger overbeviser videooptagelser med et højt detaljeringsniveau og behagelig billedskarphed. Med hensyn til farve er Action Cam meget varm, men uden at miste noget af dets naturlighed. I SJCAM-farvetilstand kommer den varme koordinering til sin ret. SJCAM SJ8 Pro producerer ægte farvebilleder selv om natten. Kun billedstøj kan mærkes på grund af den øgede ISO.

Det dynamiske område er begrænset, men overbeviser stadig med et behageligt detaljeringsniveau i scener med høj kontrast. Lyse områder ser ikke for udvaskede ud, og mørke scener viser stadig detaljer. Ændringen af ​​eksponering fra lys til skygge lykkes hurtigt.

På trods af overbevisende 4K-optagelser er optagekvaliteten ikke helt så god i lavere opløsninger. Billeddetaljer går tydeligt tabt, og optagelser ser relativt mudrede ud på grund af den lave bithastighed. Det er også overraskende, at SJCAM snyder med billedhastigheden. På trods af den indfødte 4K60-opløsning duplikeres rammerne kun med 1080p120! 

billedstabilisering

Videooptagelser stabiliseres elektronisk ved hjælp af en 6-akset gyro. EIS kan tændes op til en opløsning på 4K30. Det lykkedes SJCAM at implementere det. Selvom EIS ikke kan sammenlignes med en stabilisering af gimbalerne, kompenseres rystende rystelser meget godt, især når man filmer håndfri. Action Cam klarer endda godt med hurtige bevægelser. Man skal dog bemærke, at når EIS er tændt, krymper billedsektionen også minimalt.

SJCAM SJ8 Pro anmeldelse | EIS Sample Footage / Testoptagelse

lyd kvalitet

SJCAM SJ8 Pro er udstyret med en frontvendt mikrofon og en sidemikrofon. Lyden optages i stereo. Optagekvaliteten er overbevisende, hvis du bruger Action Cam uden et vandtæt hus. Hvis kameraet er i det vandtætte hus, reduceres især optagevolumenet kraftigt.

 Lydoptagelse uden vandtæt hus 

Klik på knappen nedenfor for at indlæse indholdet fra w.soundcloud.com.

Indlæs indhold

 Lydoptagelse med vandtæt hus 

Klik på knappen nedenfor for at indlæse indholdet fra w.soundcloud.com.

Indlæs indhold

Optagevolumen kan reguleres inden for kameraindstillingerne, og mikrofonerne kan også dæmpes. For den bedst mulige lydkvalitet anbefaler vi at bruge den eksterne SJCAM lavaliermikrofon.

Fotokvalitet af SJCAM SJ8 Pro

Fotos kan tages med 12 megapixels (4000 x 3000 pixels). En forvrængningskorrektion, som også kan aktiveres til videooptagelser (undtagen 4K60 og 1080p120), fjerner fiskeøjeeffekten af ​​vidvinkellinsen (170 grader) på softwaresiden.

Ligesom videooptagelserne overbeviser fotooptagelserne med en behagelig billedskarphed med et ledsagende højt detaljeringsniveau og naturlig farvegengivelse. Der er svagheder i det dynamiske område og lejlighedsvis billedfejl i form af farvekanter (violette skygger). Fotooptagelser gemmes som JPG som standard. RAW kan også aktiveres som outputformat i indstillingerne, så fotos gemmes som RAW og JPG.

akkumulator

Med SJCAM SJ8-serien har SJCAM igen introduceret et nyt batteriformat. Batterierne i de 3 SJ8-modeller har samme form. Batterier fra ældre modeller, som f.eks SJCAM SJ7 Star, passer ikke ind i SJ8 modellerne på grund af den nye formfaktor.

SJCAM SJ8 Pro batteri

Med hensyn til batteriets kapacitet er det lige under en GoPro HERO1200 (6 mAh) og en GoPro HERO1220 (XNUMX mAh) med XNUMX mAh YI 4K + (1400 mAh). SJCAM angiver batteriets levetid i 4K60-optagelsestilstand som 90 minutter. Kun 70 minutter blev målt i testen. En komplet opladningsproces tager 110 minutter. En lille LED hjælper med at kontrollere opladningsstatus.

SJCAM SJ8 Pro Action Cam

SJCAM SJ8 Pro

8.4
bedømmelse
positiv

Godt håndværk
Lys og præcis retina touch touch
Meget god 4K60 optagekvalitet med høj bithastighed
God EIS-billedstabilisering
God lydoptagelseskvalitet
HEVC-komprimering
God fotooptagelseskvalitet
support til app
Batteriets levetid er langvarig

negativ

Ustabil firmware
WLAN SSID og adgangskode kan ikke vælges
Skuffende 1080p optagekvalitet med lav bithastighed
Duplicerede rammer med 1080p120

Konklusion

SJCAM SJ8 Pro er et top-of-the-line action kamera, der passer perfekt til de nyeste GoPro og YI Technology modeller kunne.

Hvorfor kunne kun? - Desværre har firmwaren stadig brug for nogle forbedringer. Uregelmæssige nedbrud under optagelsen vil påvirke brugeroplevelsen umådeligt. Tilføjet til dette er en stærkt reduceret optagekvalitet ved lave opløsninger.

Imidlertid vil de, der kun optager i 4K, alligevel modtage et top-level action-kamera, som blandt andet overbeviser af en meget god 4K60 optagekvalitet og en veloptimeret gyro-stabilisering.

Timo Altmeyer avatar
forfatter

Timo er grundlæggeren af ​​techreviewer.de og en rigtig teknologiekspert. Fra smartphones til e-cykler, fra hjemmebiograf til smarte hjem, han har altid fingeren på pulsen med de nyeste trends.

2 kommentarer

2 kommentarer

  1. Almir

    21. Maj 2019 15 til: 26

    Hej jeg ejer SJ8 PRO og film mine rides på min cykel i 4k 60fps. Hvordan kan du indstille kameraet til at optage mere end 5 minutter ad gangen? Der er altid videoer fra 5 Min ubd, filstørrelsen er altid 3.94GB.
    Jeg har allerede angivet i indstillingerne 20 Min.
    Jeg håber du kan give mig et tip, ellers er jeg super glad for kameraet.

    • Bernd

      25. Maj 2019 09 til: 36

      Det er normalt. Dit hukommelseskort er formateret FAT32. Filsystemet kan ikke gemme filer, der er større end 4GB. Derfor, efter 3.94GB konklusion.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med * markeret

Mere fra SJCAM