Følg os

Hej, hvad leder du efter?

vivo X80 Pro produktbillede

vivo X80 Pro anmeldelse – Den ultimative kamerasmartphone nu med Android 13!

Testrapport oprettet af Timo A. den 18. november 2022

vivo X80 Pro er et rigtigt teknologimonster på en smartphone. Testen viser, om den har det, der skal til for at blive den bedste vivo-smartphone til dato, og hvor godt kameraet, skærmen og batteriet klarer sig i hverdagen.

Twitter Facebook WhatsApp Buffer Pin It
9.3
Vores vurdering
€ 1313 cyberport.de
Preisvergleich
Technische Daten
oversigt
producent

vivo

Modell

vivo X80 Pro

specifikationer

 Processor og hukommelse 
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
RAM: 12GB LPDDR5
Intern hukommelse: 256GB UFS3.1
Hukommelsesudvidelse: nej

 Skærm 
Vis diagonal: 6,78 tommer
Skærmopløsning: 3200 x 1440 pixels (517 PPI)
Skærmfrekvens: 120 Hz
Skærmens lysstyrke: 1000 nits (1500 nits peak)
Skærmtype: OLED (LTPO3)
Beskyttelses Film: Ukendt
Samplingshastighed: 300 Hz
andre:
*HDR10+
* Øjenbeskyttelse

 Kameraer 
Hovedkamera: 50 MP Samsung GNV (1/1.31" | 1.20 µm | f/1.57 | OIS)
Ultravidvinkelkamera: 48 MP Sony IMX598 (1/2" | 0.80 µm | 114° | f/2.2)
Telefotokamera: 12 MP Sony IMX663 (1/2.93" | 1.22 µm | 2x optisk | f/1.85 | OIS)
Telefotokamera: 8 MP Hynix HI-847 (1/4.4" | 1.0 µm | 5x optisk | f/3.4 | OIS)

Frontkamera: 32 MP Samsung S5KGD2 (1/2.8" | 0.80 µm | f/2.45)

 netværk 
Dobbelt SIM: Ja (dobbelt SIM og dobbelt standby)
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B8
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B32/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41/B42
5G NSA/SA: n1/n2/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n77/n78

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Føler til omgivende lys
* Accelerometer
* Temperaturføler Farve
* E-kompas
* gyroskop
* Fingeraftrykssensor (in-display)
*Infrarød sender
*Laserfokussensor

 akkumulator 
Batteri: 4.700 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 80 Watt
Qi-opladning: 50 watt

 Andet 
Operativsystem: Android 12 (Funtouch OS 12)
Lyd: stereohøjttalere
Tilslutning: USB-C (USB 3.1)
Størrelse: 164,57 75,30 x x 9,10 mm
Vægt: 219 g

Lieferumfang

1 x vivo X80 Pro
1x XE710 (Type-C hovedtelefonstik)
1x hurtigstartguide
1x Type-C til USB-kabel
1x oplader
1x SIM-værktøj
1x beskyttende etui til smartphone
1x beskyttelsesfilm (påført)
1x garantikort

Anmeldelse: vivo X80 Pro

Opdateret (18. november 2022)

Med lidt forsinkelse er Funtouch OS 13-opdateringen til vivo X80 Pro blevet rullet ud i et par dage. Opdateringen med versionsnummeret PD2185BF_EX_A_13.1.10.13.W30 er også en opgradering fra Android 12 til Android 13.

Android-sikkerhedspatchen er blevet opdateret til november 2022. Alle ændringer kan ses på de vedhæftede skærmbilleder.

Opdatering (28. oktober 2022)

For blot et par dage siden annoncerede vivo, at den Android 04-baserede Funtouch OS 13-opdatering vil blive distribueret via OTA fra den 13. november. Kort før skiftet til Funtouch OS 13 leverede vivo en lille midlertidig opdatering til Funtouch OS 12.

Opdateringen med versionsnummeret PD2185BF_EX_A_12.0.14.0.W30 opdaterer sikkerhedspatchen til vivo X80 Pro til oktober 2022-status. Den optimerer også driftsydelsen, forbedrer kompatibiliteten med apps og "Netværksdataflow er blevet optimeret til en bedre Internet ved hjælp af erfaring". .

Opdatering (11. oktober 2022)

For Amazon Prime-medlemmer vil de eksklusive Prime-tilbud finde sted fra den 11. til den 12. oktober. Vivo X80 Pro er også kommet med i aftalerne.

Med fragt fra Amazon kan du købe smartphonen for kun 1076 euro i stedet for 1299 euro (RRP).

Tilbud på Amazon

Opdatering (23. August 2022)

Vivo distribuerer det Android 13-baserede Funtouch OS 13 Beta (PD2185BF_EX_A_13.1.1.9.4.W30.V000L1) til udvalgte testere.

Opdateringen bringer nye funktioner og følger det ubegrænsede "Material You"-designsprog. Vi skal dog stadig være tålmodige indtil den endelige udrulning af Funtouch OS 13.

Vivo X80 Pro er navnet på den nye high-end smartphone, som vivo er tilbage på det europæiske marked med i år. Vivo X70 Pro+, som kun blev udgivet i Kina, blev sprunget over, og den europæiske udløber af flagskibssmartphonen præsenteres kun få måneder efter udgivelsen af ​​vivo X80-serien i Kina.

Med X80 Pro sætter vivo en personlig milepæl med hensyn til hardware og udstyr. Samtidig er det den dyreste vivo-smartphone til dato, der for første gang bryder igennem 1000 euro-mærket.

vivo X80 Pro: design og finish

vivo X80 Pro har et umiskendeligt husdesign, som producenten selv kalder "Cloud Window Design". Et iøjnefaldende træk er den rektangulære kamerablok på bagsiden, som skal give smartphonen sin egen karakter og anses for at være "state-of-the-art" af mange producenter.

vivo X80 Pro bagside

Kamerapuklen fylder 1/3 af ryggen.

Takket være dens reflekterende overflade skiller kamerablokken sig synligt ud fra den matte bagside. Selvom den stikker 2 mm ud fra etuiet, har dens betydelige størrelse den fordel, at smartphonen forbliver stabil på bagsiden og ikke vakler, når du skriver.

Vivo har omringet tre af de fire kameraer i en cirkel, som kommer tæt på udseendet af en kameralinse. ZEISS T*-påtrykket peger på den specielle anti-reflekterende belægning, som reducerer strølys og sikrer bedre lystransmission. Mere om, hvordan dette påvirker optagekvaliteten senere.

vivo X80 Pro højre side

Alle kontrolknapper er til højre.

Bagsiden af ​​vivo X80 Pro er lavet af matteret glas, hvilket giver smartphonen en behagelig delikat, om end noget glat, håndfølelse. Fingeraftryk forbliver næsten aldrig på den let glitrende ryg. På den reflekterende kamerablok gør den derimod.

Cosmic Black-farven er den eneste farvemulighed, som vivo tilbyder i Europa. Men det gør ikke noget, for vivo X80 Pro i Cosmic Black kan næsten ikke overgås rent æstetisk.

vivo X80 Pro nederste rammesektion

Rammen er rent fræset.

Både glasbagsiden og skærmbeskytteren er lavet af hærdet specialglas. Der er brugt særligt brudsikkert Corning Gorilla Glass 6 på bagsiden.

Displayglasset kommer fra ZEISS datterselskab "SCHOTT", som har et lithium-aluminium-silikatglas med særlig høj ridsefasthed på markedet med "SCHOTT Xensation Up". Vi var i stand til at forstå kvalitetsløftet for begge beskyttelsesbriller meget godt i testen. Selvom smartphonen blev brugt i hverdagen uden etui, ser den stadig ud, som den gjorde den første dag.

vivo X80 Pro venstre side

Smartphonen er 164,57 x 75,30 x 9,10 mm i størrelse og vejer 219 g.

Mellem glassandwichen er en metalramme, der indsnævres til venstre og højre. Som et resultat smelter displayet og bagsiden bogstaveligt talt sammen, hvilket sikrer et slankt udseende og bidrager til den positive håndfølelse. Betjeningsknapperne er placeret til højre og er nemme at nå. Ligesom stellet er de lavet af metal og har et fremragende trykpunkt.

Rammen er flad i top og bund. Den dobbelte nano SIM-slot er indlejret i bunden af ​​rammen. USB-C-porten er i midten med en mikrofon til venstre og højttaleren til højre. I den øverste ende af rammen sikrer et glaselement med "Professional Photography"-påtryk en vellykket finish. En anden mikrofon og en IR-blaster er placeret der.

vivo X80 Pro øvre rammesektion

IR-blasteren kan blandt andet bruges til at styre tv.

Behandlingskvaliteten på vivo X80 Pro følger premium-looket og opfylder selv de højeste krav. Ifølge IP68 er smartphonen både vandtæt og støvtæt.

Leveringsomfanget lader intet tilbage at ønske. Medfølgende tilbehør inkluderer et beskyttende etui, 80W hurtigoplader, opladningskabel, hovedtelefoner med ledning, SIM-nål og det sædvanlige papirarbejde. En skærmbeskytter er allerede påsat fra fabrikken.

vivo X80 Pro leveringsomfang

Dette tilbehør er inkluderet i leveringsomfanget.

vivo X80 Pro: Skærm

En 6,78" Samsung E5 OLED-skærm med en opløsning på 3200 x 1440 pixels og et 20:9 billedformat venter os på forsiden. Panelet er af typen LTPO3 og understøtter en variabel opdateringshastighed mellem 1 Hz og 120 Hz. Som en 10-bit skærm kan den vise op til 1,07 milliarder farver.

Så meget for den tekniske side. Displayet på vivo X80 Pro scorer dog ikke kun på dataarket, men også i hverdagen. Med en pixeltæthed på 517 PPI er skærmen knivskarp. Opløsningen kan også ændres mellem 2400 x 1080 og 3200 x 1440 i indstillingerne. Forskellen er ikke synlig for øjet. Hvad angår batterilevetid, får du et par minutter gratis.

vivo X80 Pro skærm

Samsung E5-panelet er en af ​​de bedste skærme i sin tid.

Den variable opdateringshastighed gør skærmen smørglad, så der ikke er nogen grimme efterfølgende effekter, når du scroller. Med indstillingen "Smart switching" skalerer smartphonen automatisk mellem 1 Hz og 120 Hz. Dette fungerer dog ikke altid pålideligt, så det nogle gange ikke ser så glat ud, som man kunne ønske sig. Som alternativ til intelligent switching kan du vælge mellem 60 Hz eller 120 Hz. Sidstnævnte giver absolut den bedste skærm, men øger også strømforbruget.

Eksempelvis repræsenterer det intelligente skift i Chrome-browseren kun 60 Hz. Med 120 Hz-indstillingen udnyttes 120 Hz fuldt ud, hvilket sikrer en synligt jævnere scrollning. Mobilspil er begrænset til 60 Hz uanset indstilling, selvom der opnås højere FPS. 1 Hz opnås i øvrigt kun ved maksimal skærmlysstyrke.

vivo X80 Pro buet skærmkant

Buet eller fladt - et evigt stridsspørgsmål.

Ifølge vivo når "Local Peak Brightness" en værdi på 1500 nits. Vores kolorimeter var i stand til at måle en maksimal skærmlysstyrke på 1013 nits i testen. Det betyder, at skærmen forbliver meget let at læse selv i solskin. Den automatiske lysstyrkejustering reagerer også hurtigt.

Farvejusteringer kan foretages ved hjælp af de tre farveprofiler "Standard", "Professional" og "Bright". Standardprofilen er baseret på DCI-P3-farverummet og sikrer stærke farver. Den professionelle profil er baseret på sRGB-farverummet og forsøger at reducere farveforskellen (Delta E). Til sammenligning er displayet en smule blegere, men også tættere på virkeligheden. Endelig er der lysprofilen, som yderligere forstærker farveintensiteten på standardprofilen.

Der er en farvetemperaturskyder til yderligere justeringer. Alle tre farveprofiler er overvejende kølige, så du via farvetemperaturen kan bringe lidt mere varme ind i displayet.

vivo X80 Pro HDR10+

Stærke farver, knivskarpt display og en næsten uendelig kontrast.

En anden skærmfunktion er HDR10+-understøttelse. Streaming af HDR-indhold via Netflix og YouTube fungerede pålideligt i testen. Widevine L1 DRM, der kræves til Netflix HD, er tilgængelig.

Touchskærmen med en samplinghastighed på 300 Hz genkender op til ti samtidige input. Ind imellem kan det ske, at der udløses forkerte indtastninger, når man griber om displayet. Synderen er den stærke krumning af displaykanterne (buet display), som hovedsageligt bidrager til udseendet. De buede skærmkanter på vivo X80 Pro er mindre modtagelige for farveforringelser. De findes, men vi har allerede haft kandidater foran os, der kaster markant flere skygger afhængigt af synsvinklen.

vivo X80 Pro: ydeevne og funktioner

For at opfylde kravene til en avanceret smartphone er vivo X80 Pro afhængig af Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1. Den mobile platform er nu erstattet af Snapdragon 8 Gen 1+, men det var producentens hurtigste mobile platform, da smartphonen blev frigivet.

I Kina findes smartphonen endda i to versioner. Ud over Snapdragon-modellen tilbyder de en vivo X80 Pro med Dimensity 9000.

Men tilbage til Snapdragon 8 Gen 1. System-on-chip (SoC) er fremstillet ved hjælp af den effektive 4nm-proces og er baseret på ARMs v9-arkitektur. CPU'en består af otte kerner opdelt i tre klynger. En prime kerne med en clock rate på 3 GHz er ansvarlig for præstationsintensive opgaver. Der er også tre Cortex A710-kerner med en clock-hastighed på 2,5 GHz til normale opgaver og fire Cortex A510-kerner med en clock-hastighed på 1,8 GHz til strømbesparende opgaver. En Adreno 730 grafikaccelerator er installeret til grafikapplikationer.

I benchmarks er vivo X80 Pro på niveau med andre smartphones med Snapdragon 8 Gen 1. Sammenlignet med en Motorola Edge 30 Pro eller HONOR Magic 4 Pro, er der næppe forskel på de opnåede score. Men smartphonen er også hurtig i hverdagen og klarede alle applikationer og hvert mobilspil i testen godt.

Et problem, som alle smartphones med Snapdragon 8 Gen 1 lider af, er den temperaturrelaterede downclocking af ydeevnen (termisk drosling). For ikke at blive overophedet retter vivo X80 Pro ydelseskurven nedad efter blot 5 minutter. Efter 10 minutter falder ydelsen til 71 % af den maksimale ydelse. Termisk drosling er ikke mærkbar ved daglig brug. Der er næppe nogen situationer, hvor der kræves fuld ydeevne på lang sigt. Selv i krævende mobilspil som Diablo Immortal eller PUBG forbliver FPS konstant, og varmeudviklingen holdes inden for grænserne.

Snapdragon 8 Gen 1 er suppleret med hurtige hukommelsesmoduler. 12 GB LPDDR5 RAM og 256 GB UFS3.1 datalager er installeret. Smartphonen er ikke tilgængelig i andre lagervarianter, i hvert fald i Europa. Intern lagerudvidelse ved hjælp af et microSD-hukommelseskort understøttes ikke.

software

På softwareniveau venter Funtouch OS 12-brugergrænsefladen udviklet af vivo på os. Systemet er baseret på Android 12 og er blevet udvidet til at omfatte en række funktioner og brugerfladen er blevet justeret. Funtouch OS 12 byder blandt andet på en række forskellige widgets, der kan placeres på startskærmen og der er personaliseringsmuligheder såsom dynamiske animationseffekter til fingeraftryksscanneren, ansigtsgenkendelse og indlæsningsprocessen.

Brugervejledningen er blevet justeret for at lette enhåndsbetjening. Et tilpasseligt mini-display kan vises på displayet med en gestus, som kan styres med din tommelfinger. Der er også mulighed for at dele displayet på midten for at bruge to apps på samme tid.

Funtouch OS 12 har også en altid tændt skærm integreret. Ud over personlige styles er der indstillingsmuligheder for visningsvarigheden og hvilke meddelelser, der vises på AoD.

Værd at nævne er også den integrerede app-kloner, hvormed apps som WhatsApp, Facebook og Instagram kan duplikeres, ultraspiltilstanden til at forbedre spiloplevelsen i mobilspil eller de udvidede databeskyttelsesmuligheder inklusive app-kryptering.

vivo lover store Android-opdateringer og sikkerhedsrettelser i en periode på tre år. Dette sikrer opdateringer til Android 13 og 14. En opdatering til Android 15 er stadig mulig. De månedlige sikkerhedsrettelser er indtil videre blevet leveret omgående.

tilslutningsmuligheder

vivo X80 Pro tilbyder alle de forbindelsesstandarder, som du ville forvente af en avanceret smartphone. Smartphonen understøtter alle vigtige 4G- og 5G-frekvensbånd (under 6GHz) til telefonering og mobilsurfing. VoLTE og VoWiFi er også understøttet. Smartphonen fejler ikke med hensyn til modtagelse og stemmekvalitet.

I WLAN kommunikerer smartphonen med WiFi 6 . Vi ville have ønsket os WiFi 6E her, for flere og flere routere dækker nu 6 GHz-frekvensbåndet som en "WLAN-ekspressvej". Vi kan have det sjovt med 2,4 GHz og 5 GHz, men der er heller ikke noget galt med datagennemstrømningen på vivo X80 Pro.

vivo X80 Pro SIM slot

Dobbelt SIM og dobbelt standby

Der er også Bluetooth 5.2, NFC og en IR-blaster til styring af enheder med infrarøde modtagere (fjernsyn, stereoanlæg osv.). Smartphonen bruger GPS, BEIDOU, GLONASS, GALILEO, QZSS, A-GPS, mobiltelefonplacering og WLAN-placering til at bestemme dens placering.

fingeraftryks-scannere

3D ultralyds-fingeraftrykssensoren på vivo X80 Pro er uovertruffen. Scanningsområdet er 11,1x større end på en konventionel smartphone med en in-display scanner. Men det er ikke alt. Under opsætningen er fingeren allerede registreret efter at være blevet placeret på den én gang. Du sparer dig selv for at tage på og tage af, som du normalt kender det.

Alligevel er vivo X80 Pros fingeraftryksscanner ikke mindre sikker eller unøjagtig. Sensoren reagerer ekstremt præcist over et bredt område og låser smartphonen op med enestående hastighed. Privat indhold kan endda sikres med to-fingers bekræftelse. I stedet for kun at bruge én finger, låses smartphonen kun op, når der placeres to registrerede fingre.

Lyd

Stereohøjttalerne, som består af højttaleren i bunden og ørekoppen, leverer en fyldig og afbalanceret lyd. Begge højttalere opnår en høj og jævnt fordelt lydstyrke uden forvrængning.

Der er ingen 3,5 mm hovedtelefonstik. I stedet skal du bruge Bluetooth eller USB-C. Bemærkelsesværdige Bluetooth-lydcodecs i vivo X80 Pro er aptX, aptX HD, aptX adaptive og LDAC.

vivo X80 Pro: Kamera

vivo X80 Pro bagkamera

Fire af de fem kameraer er placeret på bagsiden.

Med kamerasystemet i vivo X80 Pro forsøger Vivo at tilbyde den mest alsidige kameraoplevelse som muligt, der kan klare alle situationer. Der anvendes i alt fem sensorer, som opfylder forskellige formål. Her er oversigten:

  •  Hovedkamera: 50 MP Samsung GNV (1/1.31″ | 1.20 µm | f/1.57 | OIS)
  •  Ultravidvinkelkamera: 48 MP Sony IMX598 (1/2″ | 0.80 µm | 114° | f/2.2)
  •  Telefotokamera: 12 MP Sony IMX663 (1/2.93″ | 1.22 µm | 2x optisk | f/1.85 | OIS)
  •  Telefotokamera (periskop): 8 MP Hynix HI-847 (1/4.4″ | 1.0 µm | 5x optisk | f/3.4 | OIS)
  •  Frontkamera: 32 MP Samsung S5KGD2 (1/2.8″ | 0.80 µm | f/2.45)

Det er slående, at vivo her bruger to telefotokameraer. Den ene muliggør en tabsfri 2x zoom, den anden en tabsfri 5x zoom. Hovedkameraet nyder igen godt af kardanstabilisering, som nu endda kan fiksere billedet på den vandrette akse med en 360° rotation. Begge telefotokameraer er optisk stabiliserede (OIS).

Takket være samarbejdet med ZEISS har linserne en ZEISS T* anti-reflekterende belægning, som forbedrer lysudbyttet og undgår lysrefleksioner (ghosting). Dette er ikke tomme markedsføringsfraser, men virker faktisk. Der er også en forbedret version af den interne billedbehandlingschip med vivo V1+.

hovedkamera

Hovedkameraet på 50 MP udnytter pixel binning. Flere pixels er kombineret til én stor pixel, hvilket øger lysfølsomheden og reducerer signal-støj-forholdet. Optagelserne krymper til 12,5 MP.

Under gode lysforhold muliggør sensoren meget gode optagelser med bemærkelsesværdig billedskarphed og et imponerende detaljeringsniveau. Farverne gengives meget levende. Med hensyn til dynamisk rækkevidde og støj gør Samsung GNV et godt stykke arbejde. Vi tog vores testbilleder i forskellige situationer.

En interessant kamerafunktion er ZEISS Natural Color-tilstand. Hvis du aktiverer tilstanden i kamera-appen, opnås den mest naturlige farvekonsistens som muligt. Dette er især nyttigt for brugere, der værdsætter autenticitet, men også for foto- eller videoprofessionelle, der ønsker en fladere skærm.

Selv under dårlige lysforhold skabes der veleksponerede billeder med et stort dynamikområde og god farvegengivelse. Detaljeniveauet er anstændigt, dog med den skærpende karakteristik af nattilstand – ikke overdreven, men heller ikke helt naturlig. Støj er næsten ikke synlig, selv i skyggerne.

I totalt mørke kan nattilstanden fremtrylle lidt flere detaljer og lysstyrke på billedet. I de fleste tilfælde er det dog ikke værd at tænde for, for selv uden nattilstand skaber vivo X80 Pro fantastiske natbilleder.

Ultra vidvinkel kamera

Ultravidvinkelkameraet er et af de bedre UWK'er, som vi hidtil har set. Det kan dog ikke følge med hovedkameraets optagekvalitet med hensyn til skarphed og detaljeringsgrad. Farverne er særligt stærke, og det dynamiske område er også overbevisende.

vivo X80 Pro har ikke et makrokamera, men UWK har autofokus og kan derfor også bruges til nærbilleder.

Makrotilstanden kan indstilles via kamera-appen. Enten aktiverer du indstillingen "Super Macro Auto", hvor kameraet automatisk bestemmer, hvornår det giver mening at skifte til makrotilstand, eller også skifter du makrotilstand manuelt.

kamera zoom

Den tabsfrie 2x zoom passer godt til farvedisplayet og hovedkameraets dynamiske område. Detaljeniveauet er godt, men ikke helt så højt som detaljebilledet på hovedkameraet.

Det samme kan siges om 5x zoom. Ud over 5x forstørrelse falder optagekvaliteten langsomt. Det maksimale zoomniveau slutter ved 60x forstørrelse.

video funktion

Hovedkameraet i vivo X80 Pro er i stand til at optage videoer i 8K30 og med en højere billedhastighed i 4K60. Ultravidvinkelkameraet optager i 4K60, de to telekameraer i 1080p30.

Videofunktionerne i vivo X80 Pro er meget omfattende. De, der kan lide at filme i filmisk stil, kan bruge den specielle ZEISS Cinematic-tilstand til at optage videoer i det typiske filmformat med 21:9 og 24 billeder i sekundet.

Men tilstanden byder på endnu mere. Ved hjælp af kunstig intelligens genereres en bokeh-effekt under den igangværende optagelse og i realtid. Derudover kan film LUT'er og filtre placeres direkte på optagelsen. Her er vores video om det:

vivo X80 Pro - XPEDITION LaLa Land ZEISS Cinematic Mode [Uklippet]

Opløsningen er dog begrænset til 1080p i ZEISS Cinematic-tilstand. Der er en ekstra filmtilstand, der også optager i 21:9 billedformat i 4K og med 30 billeder i sekundet. Men altså uden bokeh-beregning.

Der er tre stabiliseringstilstande at vælge imellem for at stabilisere videooptagelserne. Standardstabilisering stabiliserer optagelser op til 4K60. Derudover er der ultrastabiliseringen, som yderligere intensiverer stabiliseringsgraden med kunstig beregning. Her er opløsningen begrænset til 1080p60. Den tredje tilstand er vandret stabilisering. I denne tilstand kan billedstabiliseringen fastgøres på det vandrette plan, uanset hvor rundt du bevæger din smartphone.

Skift til ultravidvinkelkameraet, mens optagelsen er i gang, virker ikke. Zoom er muligt med en maksimal forstørrelse på 10x. I videotilstand forstørres hovedkameraet dog rent digitalt. De to telefotokameraer medfølger ikke.

Andre videofunktioner inkluderer en HDR10+ optagetilstand, en teleprompter-funktion, en skønheds-AI og filtre. Videokvaliteten på vivo X80 Pro er fremragende og overbeviser dag og nat.

front kamera

32 MP frontkameraet er ideelt til selfies og videoopkald. Billeder og videoer taget med den viser et højt detaljeringsniveau og afbalanceret farvegengivelse, hvilket gør hudfarver særligt naturlige.

Der er adskillige funktioner i kamera-appen, som kan bruges til at forskønne selfies. Der er forskellige overlejringer, makeup, skønheds- og kropsholdningsfiltre og farvefiltre. Ud over den normale fototilstand er der en portrættilstand med dybdeskarphed. Dybdeskarpheden kan indstilles i ni trin mellem f/16 og f/0,95.

vivo X80 Pro: Batteri

Vivo X80 Pro pakker et 4700mAh batteri, der understøtter 80W kablet opladning og 50W trådløs opladning.

Snapdragon 8 Gen 1 er ikke ligefrem kendt for sin økonomiske brug, så man kan tale om en skærm-on-tid på 13 timer som en ret gennemsnitlig værdi. Overført til hverdagen, afhængig af brugsintensiteten, kan der opnås en batterilevetid på 1 til 1 1/2 dag.

vivo 50W vertikal trådløs flashoplader

Sådan ser den ud, den 50W trådløse flashoplader

Den hurtige opladningstid kompenserer for den ret sparsomme batterilevetid. Med den medfølgende 80W FlashCharge-oplader kan smartphonen oplades helt på 38 minutter. Den trådløse flashoplader på 50 W oplader smartphonen fra 50 til 0 % på 100 minutter.

10W omvendt opladning understøttes som en ekstra opladningsfunktion. Så opfører vivo X80 Pro sig som en powerbank og kan oplade enheder i den modsatte retning.

Preisvergleich

ikonTysk lager
ikonLeveringstid 2-5 arbejdsdage
1.313,00€
bedømmelse
positiv

Stilfuldt design
IP68 certificering
Premium LTPO-skærm med høj lysstyrke
God præstation i hverdagen og i mobilspil
Stærkt kamerasystem
ZEISS kamerafunktioner
Lynhurtig fingeraftryksscanner
Nuværende forbindelsesstandarder (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
Kraftig højttaler
50W trådløs opladning

negativ

SD 8 Gen 1 termisk drosling
Batteriets levetid kan være bedre
Ingen WiFi 6E

Konklusion

Vivo X80 Pro scorer med førsteklasses hardware. Først og fremmest er kamerasystemet, som leverer i næsten alle discipliner. Fotos og videoer kan tages dag eller nat, og med ZEISS billedbehandlingssystem er nyttige ekstra funktioner tilgængelige for endnu mere kunstnerisk frihed.

Men ikke kun kameraet i vivo X80 Pro er på topniveau. LTPO-skærmen med en jævn 120 Hz opdateringshastighed skinner ekstremt kraftigt, har høj opløsning (QHD+) og skinner med præcis farvegengivelse.

Den avancerede Snapdragon 8 Gen 1 og hurtig lagring sikrer, at apps og spil kører problemfrit. Ikke desto mindre lider smartphonen af ​​termisk drosling, hvilket reducerer ydeevnen under fuld belastning. Faldet i ydeevne er synligt i benchmarks. Men ikke i hverdagen.

Fingeraftryksscanneren, som er sat op med blot et enkelt tryk og reagerer over et bredt område på brøkdele af et sekund, vakte forbløffelse. Helt klart et af de iøjnefaldende højdepunkter i vivo X80 Pro!

I sidste ende er det eneste, der generer os, batterilevetiden, som er ret gennemsnitlig på 1 1/2 dag ved normal brug. Det kunne have været en halv dag længere. Der er trods alt en hurtigopladningsfunktion, der oplader smartphonen med 80W kablet og 50W trådløst på kort tid.

9.3
Vores vurdering
Timo Altmeyer Avatar
forfatter

Lancerede hjemmesiden techreviewer.de i 2016 og har været aktiv redaktør af nyheder og testrapporter inden for alle teknologiområder lige siden.

8 kommentarer

8 kommentarer

  1. lk

    30. August 2022 10 til: 00

    Understøtter smartphonen eSIM? Kunne ikke finde noget om det. LG

    • Timian Admin

      30. August 2022 12 til: 03

      Hej lk, vivo X80 Pro understøtter ikke eSIM.

      hilsen
      Timian

  2. Jan

    3. Oktober 2022 13 til: 00

    Hej Timo, kan du fortælle mig, hvordan jeg får Android 13 beta på min smartphone?

    • Timian Admin

      4. Oktober 2022 09 til: 32

      Hej Jan, nogle brugere kunne få betaen som en systemopdatering i august. Desværre virker dette ikke længere i øjeblikket, så jeg ville vente lidt endnu, indtil Android 13 er rullet ud som en stabil version.

  3. Sebastian

    13. Oktober 2022 13 til: 03

    Hej, jeg er den stolte ejer af en vivo X80 Pro, og nu vil jeg købe den trådløse flashoplader. Jeg kan desværre ikke finde det nogen steder. Amazon, Saturn og Media Markt sælger smartphonen, men ikke tilbehøret. Har du nogle råd?

    • Timian Admin

      13. Oktober 2022 16 til: 20

      Hej Sebastian, det er et godt spørgsmål. Indtil videre har jeg kun opdaget den originale vivo Wireless Flash Charger hos Tradingshenzhen. Du kan selvfølgelig også prøve et produkt fra en anden producent. Det meste af tiden bruges den samme opladningsstandard.

  4. Sebastian

    16. Oktober 2022 13 til: 10

    Servus Timo, tak for tippet. Jeg bestilte den fra butikken, men den kommer formentlig fra Kina. Jeg venter og ser.

  5. Luke

    3. November 2022 20 til: 10

    Hej, har nogen fået Android 13-opdateringen på deres enhed endnu? Når jeg tjekker for opdateringer, får jeg beskeden om, at jeg er på den aktuelle version. Det er dog stadig Android 12.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med * markeret

oversigt
producent

vivo

Modell

vivo X80 Pro

specifikationer

 Processor og hukommelse 
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
RAM: 12GB LPDDR5
Intern hukommelse: 256GB UFS3.1
Hukommelsesudvidelse: nej

 Skærm 
Vis diagonal: 6,78 tommer
Skærmopløsning: 3200 x 1440 pixels (517 PPI)
Skærmfrekvens: 120 Hz
Skærmens lysstyrke: 1000 nits (1500 nits peak)
Skærmtype: OLED (LTPO3)
Beskyttelses Film: Ukendt
Samplingshastighed: 300 Hz
andre:
*HDR10+
* Øjenbeskyttelse

 Kameraer 
Hovedkamera: 50 MP Samsung GNV (1/1.31" | 1.20 µm | f/1.57 | OIS)
Ultravidvinkelkamera: 48 MP Sony IMX598 (1/2" | 0.80 µm | 114° | f/2.2)
Telefotokamera: 12 MP Sony IMX663 (1/2.93" | 1.22 µm | 2x optisk | f/1.85 | OIS)
Telefotokamera: 8 MP Hynix HI-847 (1/4.4" | 1.0 µm | 5x optisk | f/3.4 | OIS)

Frontkamera: 32 MP Samsung S5KGD2 (1/2.8" | 0.80 µm | f/2.45)

 netværk 
Dobbelt SIM: Ja (dobbelt SIM og dobbelt standby)
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B8
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B32/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41/B42
5G NSA/SA: n1/n2/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n77/n78

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Føler til omgivende lys
* Accelerometer
* Temperaturføler Farve
* E-kompas
* gyroskop
* Fingeraftrykssensor (in-display)
*Infrarød sender
*Laserfokussensor

 akkumulator 
Batteri: 4.700 mAh
Hurtig opladningsfunktion: 80 Watt
Qi-opladning: 50 watt

 Andet 
Operativsystem: Android 12 (Funtouch OS 12)
Lyd: stereohøjttalere
Tilslutning: USB-C (USB 3.1)
Størrelse: 164,57 75,30 x x 9,10 mm
Vægt: 219 g

Lieferumfang

1 x vivo X80 Pro
1x XE710 (Type-C hovedtelefonstik)
1x hurtigstartguide
1x Type-C til USB-kabel
1x oplader
1x SIM-værktøj
1x beskyttende etui til smartphone
1x beskyttelsesfilm (påført)
1x garantikort

reklame

GOGOBedste decemberbanner